...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Algemeen
   
 
 
 

Ziek worden heeft ons vaak wat te zeggen. Probeer daarom nooit een ziekte te onderdrukken, het help je een stapje vooruit in je ontwikkeling van het zelfbewustzijn. In het Oosten zijn de beste doktoren, zij die ervoor zorgen dat hun patiënten gezond blijven. Ziekte, meent men, kan voorkomen worden door lichamelijk en geestelijk een gezond leven te leiden.

Het is mijn overtuiging dat men in het nu eeuwig kan leven en dat de dood in het nu niet bestaat. Dan hoef je ook geen levens- en doodsangst meer te hebben. Dit is ook een van de redenen dat ik een club van 100 heb opgericht. Enige basisgedachten zijn:


Heb jezelf en anderen lief.

Heb respect voor je lijf en leer naar je lijf te 'luisteren'.

Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor je eigen lijf. Dat houdt in dat het ook aan jou is om te beslissen hoe oud je wilt worden

Je bent onsterfelijk zo lang je leeft.

Ademen en positief denken leiden op de weg tot genezing en een lang leven.


Iedere seconde sterven er vele cellen en worden nieuwe cellen geboren. Wetenschappelijk is komen vast te staan dat alle cellen eens in de zoveel tijd geheel vernieuwd zijn. Wanneer die cellen met positieve energie gevoed worden kun je net zo lang leven, tot je zelf wilt sterven.

Onze gedachten bepalen dat er maar enkelen zijn die meer dan 100 jaar kunnen worden. Waarom zouden we die gedachten niet ombuigen naar 'iedereen kan minstens 100 jaar worden'? Want gedachten, evenals geloof en overtuiging beïnvloeden de gezondheid. Gedachten zijn creatief, zo creatief dat ze kunnen bepalen hoe oud je wordt. Als je het ingeburgerde idee opgeeft dat je voor je 100ste moet sterven, dan zul je merken dat je je gezondheid, je geborgenheid, liefde en vreugde veel dieper beleeft. Wie aan dood, angst, oorlog denkt, ervaart dat ook. Denk daarom aan Liefde, vrede, geborgenheid, dan zul dat ook ervaren. Als je geen vertrouwen meer hebt, niet in anderen en niet in het leven, niet in je gezondheid en niet in de liefde, dan sterft er iets binnen in je. Je krijgt spanningen, raakt verbitterd en wordt hard. Hoe gezonder je je voelt, hoe langer je zult leven. Het leven is een groot geschenk, we mogen er op zijn minst aardig voor zijn.

En als je eeuwig in het nu leeft, dan is er helende warmte en Liefde in je. Dat is niet sentimenteel bedoeld: je bent dan een met alles. Er is ook geen gevecht meer nodig, dat is goed voor soldaten. Yoga en spiritualiteit leiden tot de koninklijke weg, de weg van 'het inzicht'. Je bent meester van je eigen leven. Dit meesterschap komt tot uiting in alles, materieel, spiritueel, succes en gezondheid. Ieder mens creëert als het ware zijn eigen leven. Daar ben en blijf je zelf verantwoordelijk voor.

In ieder huishouden hoort eigenlijk een klein zitbad thuis. Vele kwaaltjes in je lichaam kunnen opgelost worden met een heet zitbad. Een groot heet bad werkt heel anders dan een klein zitbad. In een klein bad ga je meer transpireren en reinigen.

Ik wil er de nadruk op leggen dat er een uur voor en twee uur na het innemen van homeopathische geneesmiddelen nooit koffie gedronken mag worden. Het beste is helemaal niet. Door koffie wordt de werking van homeopathische geneesmiddelen teniet gedaan.

Mondigheid begint bij je eigen waarheid. Ik hoor vaak als ik vraag 'weet je huisarts dat je yoga doet of een andere geneeswijze voorstaat' voor 90% 'neen' als antwoord. Men is bang de arts voor het hoofd te stoten of denkt dat hij/zij minder geïnteresseerd zal zijn wanneer ze hem weer nodig hebben. Ik kan me het van de arts ook een beetje voorstellen, want er is een enorme wildgroei in het alternatieve wereldje. Ik stoor me ook aan mensen die bij mij vier lessen gevolgd hebben en zich dan als reflexoloog c.q. therapeut uitgeven. Ik pleit voor gedegen opleidingen. Ook een autodidact, iemand die zich door zelfstudie gevormd heeft, moet wel ervaring opdoen en desnoods in het begin mensen gratis behandelen. Er ligt een enorm terrein braak om in bejaardenoorden, ziekenhuizen gratis of tegen een kleine vergoeding metamorfosemassage te geven. De volksgezondheid zou daarbij gebaat zijn!

Op een 'alternatieve beroepen beurs', waar ik zelf stond met mijn cassettes, trof ik een stand met de 'therapeute' die bij mij vier lessen had gevolgd. Er waren meerdere dubieuze 'genezers' Ik heb met velen gesproken maar op de manuele therapie en de chiropractie na kon niemand me iets vertellen over hun achtergrond, hun kennis en kwaliteit kon je nergens aan toetsen. Ze wauwelden wat over mystiek en inzicht. Maar inzicht zonder kennis is onmogelijk. Het publiek is daar ook schuldig aan:

Zij hebben de artsen van hun voetstuk laten vallen en de magnetiseurs en de paranormale genezer er opgezet. Wat wierook en een Boeddhabeeld doen de rest. De aandacht wordt afgeleid van hun onkunde en zij geven zich uit als Oosterse meesters. Zij vergeten dat de verhalen die deze meesters doorgaven nu door Nobelprijswinnaars herontdekt worden. Voor eenieder die dit horen wil worden de fouten van artsen rondgebazuind, maar over de fouten van paranormale genezers hoor je niets. Alleen 'dat hij het goed bedoelde maar het lukte niet'. Paranormaal genezen is een vak. Ik pleit er dan ook voor dat er een gedegen opleiding komt.

Door onderzoekers van naam is wetenschappelijk vastgesteld dat het lichaam omringd en beheerst wordt door een ingewikkeld elektromagnetisch veld. Het energielichaam is onzichtbaar maar wel meetbaar. Na yoga en meditatie is mijn energie heel anders. Via instrumenten is dat meetbaar. Paranormale en natuurgeneeswijze is een vak en te leren op academisch niveau. Het zou zelfs facultatief aan de artsen en fysiotherapieopleidingen toegevoegd moeten worden. Men verwijst wel naar yoga maar meestal weet men er niets van af. Met een beetje talent en gevoel zou een fysiotherapeut ook kunnen magnetiseren, het is in ieder geval te onderwijzen. Diverse apparaten uit de fysiotherapie zijn ontstaan uit de klankmeditaties van de yoga. Ze zouden hun patiënten die oefeningen mee kunnen geven om thuis te oefenen. Door de yoga kan de arts of fysiotherapeut ook beter omgaan met zijn of haar eigen tastgevoel. Ze blijven niet constant in hun hoofd maar zullen dan ook met het hart kunnen genezen. Het hart staat bij de paranormale en natuurgeneeswijze voorop. Er moet een bewustzijn komen op alle fronten, bij patiënt en geneeswijze. Dan kunnen we er van op aan dat er gedegen paranormaal genezen kan worden.

De ene patiënt is meer gebaat bij (homeopathische) medicamenten en de ander bij een geneeswijze waar de eigen geneeskracht aangesproken wordt, al of niet met beroepsmatige hulp of goedbedoelde vrienden (huisgenoten), die door massage of magnetiseren, de ander helpt of van pijntjes verlost. Door liefde en aandacht kan de eigen levenskracht (energie) weer stromen, heel maken. De reguliere geneeskunde hoeft dan ook niet meer sceptisch tegenover de natuurgeneeswijze te staan. De huisarts is je vertrouwensman / vrouw. Je moet hem / haar eerlijk kunnen vertellen dat je hulp elders wilt zoeken. Je mondigheid zal hij respecteren. Vertel ze ook als het succes heeft, het zal tot nadenken stemmen. Ik heb het al eens eerder gezegd: het is belangrijk dat de arts van de toekomst minder medicijnen gaat voorschrijven. Hij / zij zal echter belangstelling gaan ontwikkelen voor het lichaam als een geheel, waardoor men een beter inzicht kan krijgen in de oorzaken en het voorkomen van ziektes.


 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......