...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Workshop yoga op Lijn 4
Fred en Carry in actie bij Lijn 4 foto's >>


   
 
 
 

"Ik ben 82 jaar, maar voel me 28"
lees verder >>

Fred in het Massagemenu - NRC-weekendbijlage mei 2012
lees verder >>

Interview met Fred in Massage Magazine
lees verder >>

Oudste yogastudio van Nederland bestaat 50 jaar!
Interview in De Jutter
lees verder >>

Ode aan Fred van Beek
Een profielschets van de oudste actieve yogi van Nederland.
lees verder >>

Adem je slank
Echt afvallen doe je door op de juiste manier te ademen, zoals te zien in de uitzending van "Man bijt hond"
lees verder >>

"Ik ben dus geen zwever"
Interview in de Weekkrant.
lees verder >>

Fred van Beek's kleurige leven
Ook al is hij bijna tachtig, van stoppen wil hij niks weten. Amsterdammer Fred van Beek is al vanaf zijn 21ste masseur onder andere van Het Nationaal Ballet - en al 55 jaar yogadocent.
lees verder >>

Ademhalingsoefeningen
Fred in het Examenmagazine.
lees verder >>

Help! Mijn vader is een hippie!
Dubbelinterview met Fred en Arthur van Beek.
lees verder >>

Ademen: brug tussen een mentaal orgasme en het kosmisch bewustzijn
Interview Fred in Tanker (februari 2009)
lees verder >>

Goed ademen voor geluk
Interview Fred in het Amsterdams Stadsblad van 8 oktober 2008.
lees verder >>

Wie goed ademt leeft gelukkiger
Interview Fred in Margriet-special Lijf en Leven - februari 2008.
lees verder >>

Leven alsof het niet op kan
We hebben allemaal onze dagelijkse bezigheden, maar hoe zorg je ervoor dat je een lekker leven leidt? Drie voorbeelden van mensen die weten hoe het echt moet.
lees verder >>

78 and still Smart!
Op 7 maart jl. vierde ik mijn 78ste verjaardag in het Smart Center Amsterdam. In het persbericht:

De heer van Beek is nu ruim 3 generaties Smart-client in Smart Center Amsterdam - op zich is dat niet zo uniek, echter zijn leeftijd en met name zijn beroep als yogameester en masseur van "tout" bekend Nederland maken deze combinatie uniek.

Zijn imago als yogagoeroe en zijn unieke, zelfontworpen kledinglijn zijn onderdeel van zijn grote bekendheid binnen de doelgroep. Smart maakt ook onderdeel uit van het proces, daar maatschappelijke betrokkenheid, ecologie en "overdaad schaadt" onderwerpen zijn waar dhr. van Beek zich oprecht voor inzet.

In Amsterdam en Het Gooi is de Smart For Two Limited Edition een regelmatig fenomeen op de weg.

Wij hopen Fred en zijn Smart nog lang te begroeten in ons Smart Center!
klik hier voor de foto! >>

Het nieuwe vrijen
In de krant lees je dat tienermeisjes je voor een Breezertje of een pakje Marlboro pijpen of nog verder gaan. op tv zie je Gooise vrouwen glibberend en hunkerend op de fiets, vrouwen die zelfs hun ex-partner te lijf willen gaan.
lees verder >>

De massage- en yogagoeroe van Nederland
Wanneer ik Fred van Beek opbel voor een interview nodigt hij mij uit een massage te ondergaan... lees verder >>

Een goddelijke masseur
Een goeie vijftiger, lijkt. hij. Misschien net zestig, maar daar blijft het bij. Het zijn, naast zijn postuur, vooral die ogen van hem welke een mens op het verkeerde been kan zetten. Die fonkelende sterretjes achter grote brillenglazen welke verwachtingsvol kijken als hij zijn werkelijke leeftijd onthult. 73. Enige verbazing over een zo goed geconserveerd lichaam is wel op zijn plaats. En daar wordt dan ook naar uitgekeken. Zijn ogen zijn vanaf dat moment nog helderder. Alsof zij de ziel willen doorboren, alles bloot willen leggen waarvan de vraagsteller het idee had dat het hem toebehoorde. lees verder >>

Hippie forever
Interview Fred in Linda - augustus 2007
lees verder >>

Massagezaken belicht: interview

"Ontspanning is de basis van energie"
lees verder >>

Fred van Beek: een leven lang yoga
ZUIDERAMSTEL - Ademen en bewegen: iedereen doet het - als het goed is - de hele dag en toch zijn het zaken waar je niet echt bij stilstaat. Tenzij je yogaleraar Fred van Beek bent of kent.
lees verder >>

Fred is - en gaat - alleen voor de hoofdprijs (interview Dik magazine)
Wij, Fred van Beek, zijn en gaan alleen nog maar voor de hoofdprijs. Dat klinkt arrogant. Maar als je 76 bent, dan heb je als het goed is je 'eigen-wijsheid' ontwikkeld.
lees verder >>

Adem je koel op hete dagen
Ademtherapeut Fred van Beek (76) uit Amsterdam weet een middel tegen de hitte: flink ademen.
lees verder >>

Eindexamenstress? Onze chillgoeroe sleept je er doorheen!

De examenkandidaat die compleet chill de toetsarena betreedt, moet waarschijnlijk nog geboren worden; het gros zal de examentijd licht bibberend doorstaan. Sp!ts helpt een handje: iedere dag geeft chillgoeroe Fred van Beek ademhalings- yoga- en meditatieoefeningen.
lees verder >>


Heldere geest
Ik vind het een bijzondere eer in de eerste bijlage van Dik voor pubers een bijdrage te leveren. Het bijzondere van ouder worden vind ik (75 jaar) dat je meer kunt luisteren naar je hart. Dat deed ik in mijn gezin op m'n 60e met 4 jonge kinderen natuurlijk ook al.
lees verder >>

Bevrijding
Fred van Beek is yoga-, massage, adem- en ontspanningstherapeut. Zijn curriculum vitae is indrukwekkend: zo was hij 25 jaar lang dé masseur van het Nationaal Ballet. ... Een vierhandenmassage is de meest indringende massagevorm. .... Mensen die een dergelijke massage ondergaan, ervaren deze als een bevrijding.
lees verder >>

"Op de Dag van de eindexamenkandidaat doen scholieren in de collegebanken wel enthousiast mee aan yoga-oefeningen."
... In een andere zaal staan de leerlingen met de armen in de lucht. Ontspanningstherapeut Fred van Beek geeft een werkcollege ademhalingsoefeningen.
lees verder >>

"Frenk haalt diep adem"
... Mijn dag kan niet meer stuk. Geheel verkwikt verlaat ik het immense schoolgebouw, waar 1550 leerlingen als mieren door elkaar krioelen. Ik ben herboren, een nieuw mens. En ik zing: Zip-a-dee-do-dah, zip-a-dee-ay. My oh my, what a wonderful day.
lees verder >>

"Lichaam en geest in evenwicht"
Yoga is hot. Madonna doet het, net als Richard Gere, Sting, Demi Moore, Donna Karan, Helen Hunt en Elisabeth Shue. „Je hebt spanning en stress nodig om scherp te kunnen zijn”, vertelt Fred van Beek (74), Nederlands bekendste yoga-, ademhalings- en ontspanningsnestor.
lees verder >>

"Lang en gezond leven is een kwestie van goed ademhalen"
Fred van Beek is een jonge god van amper 72 en, als we hem moeten geloven, nog lang niet aam het einde van z'n Latijn. "Nee, ik ga voorlopig nog niet met pensioen. Want ik word 120, heb ik mezelf beloofd. Als ik me klote voel, dan ga ik op mijn hoofd staan of doe ik een serie zonnegroeten om mijn Lichaam weer in balans te krijgen.
Dan voel! ik me weer prima." Lang leven is vooral een kwestie van goed ademhalen, zegt onze nog lang niet bejaarde Amsterdamse massage en adem- en ontspanningstherapeut. "De ademhaling is de brug tussen lichaam en geest Adem is veel belangrijker dan de meeste mensen denken.
lees verder >>

"Denken is de grootste vijand van ontspanning"
Fred van Beek (1930) heeft een sonore en rustgevende stem. Hij geldt als de nestor van de Nederlandse massage- en yogawereld. Bijna vijfentwintig jaar lang was hij de vaste masseur van het Nationaal Ballet.
Zijn "gouden" handen hebben vele fans, waaronder diverse bekende Nederlanders. Fred was de oprichter van het Genootschap voor Reflexologie en initieerde onderzoek naar oosterse en westerse massagetechnieken.
Wij spraken met Fred over het thema "tijd voor jezelf". lees verder >>

"Adem is zijn"
"De longen zijn de verbinding tussen hemel en aarde. Adem is leven, energie. Veel mensen weten niet wat ze met een goede ademhaling in huis hebben. Er komen allerlei stoffen mee vrij, wat belangrijk is voor je welzijn. Spanning en pijn kun je met goed ademhalen laten verdwijnen. Je brengt er je rechter- en linkerhersenhelft mee in balans. Haal je niet goed adem, dan blijven emoties en spanningen vastzitten." lees verder >>

"Ik ben god, jij ook."
Fred van Beek behoeft geen reclame, dat is hij Zelf. Als een jonge god van 66, bruisend van energie en een niet te stuiten levenslust, het atletische lijf gehuld in een kleurige outfit, zijn blote voeten (zomer en winter) in sandalen, en omhangen met een stuk dijbeen van een Tibetaanse monnik, zit hij tegenover me. Hij is net terug uit St.Tropez, waar hij samen met Jan des Bouvrie en Kitty Courbois to gast was inVilla Felderhof.'Er heerste een wat bedrukte sfeer. Des Bouvrie was `n beetje upset.
lees verder >>

"De magische kracht die Jos Brink en Frank Sanders helpt"
In het zware en druk bezette leven van musicalsteren Jos Brink en Frank Sanders is er weinig tijd voor ontspanning. Dat wreekte zich in spierpijnen, verkrampingen en slapeloosheid. Maar dankzij een magische, uit Amerika overgewaaide massagetechniek verdwenen die klachten als sneeuw voor de zon. lees verder >>

Fred nader belicht in diverse kranten en tijdschriften (vanaf 1990)
lees verder >>

 

 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......