Reacties op http://weblogs.bnn.nl/detlet

13:51 - 06-04-2005
Ademen voor je kleine teen

Vanochtend verslikte ik me letterlijk in mijn ontbijt toen ik de krant open sloeg. Een minuut daarna werd ik gebeld door Sietske die al even hikkend aan de telefoon hing.


Dagje terug... Gisteren hadden we de dag van de eindexamenkandidaat. Na 2 uur in de file te hebben gestaan (leve de omgevallen frisdrankauto en de huishoudbeursbussen) kwamen we aan bij de VU, de opening was een grote zooi geweest met mensen die hun lunchpakket naar Rob Oudkerk gooiden. Ik kan niet meepraten ik zat in de bus met naast je huisvrouwen die naar je zwaaide.

Leuke workshops gevolgd zoals 'Ontspannen met Fred van Beek'. Een 75 jaar oude goeroe heeft ons even geleerd hoe te yoga-ademen mocht je in de knoop raken tijdens je examen, een erg hilarische workshop waar verdacht veel aandacht voor was. Behalve de goeroe Fred waren er namelijk twee fotografen en een cameraman die ons fijn opnamen terwijl wij onze neusademhaling aan het omgooien waren. Berit dacht tijdens de meditatie hèt gevonden te hebben, want ze kreeg telkens lichtflitsen door (konden die fotografen niet even wat anders doen) dus toen wij onschuldig, ogen gesloten, warme energie en adem naar onze lever of kleine teen probeerden te sturen maakte een fotograaf een mooie foto van al die vrome meisjes (onderschrift: studenten staan stil bij overleden paus had ook gekund) en zet die foto midden in Trouw... erg fijn, hoe je met yoga beroemd kan worden. Eigenlijk moeten we blij zijn dat er niet een nog lompere foto is uitgekozen, zoals 'de leeuwenkop' waar je je tong op je kin hebt hangen terwijl je je ogen uit je kassen kijkt.


Nu weer verder met waar een examenkandidaat zich echt bezig mee behoort te houden... Leren...