...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Voorwoord
   
 




 
 

Veel wat je tegenwoordig leest beschouw ik als een soort 'kauwgom voor de geest'. Toch heb ik in de laatste 30 jaar heel wat gelezen dat wel de moeite waard was. Al die auteurs op het gebied van yoga, meditatie, massage en alternatieve geneeskunde wil ik hier danken voor hun inspiratie in mijn leven en werk, die er uiteindelijk toe geleid heeft dit vademecum samen te stellen. Daarbij wil ik een naam in het bijzonder noemen: J. Krishnamurti (1897- 1986), de Indiase filosoof en leermeester, die ik twee maal heb mogen ontmoeten. Hij is vooral degene geweest die mij de weg heeft gewezen naar vrijheid zonder angst en agressie. Verder wil ik graag mijn vrouw bedanken voor haar macrobiotische adviezen en de illustraties die zij heeft gemaakt. Ten slotte dank ik mijn kinderen Lotus, Elise, Kathelijne en Arthur voor al die keren dat zij alleen de afwas hebben moeten doen omdat hun ouders bezig waren aan deze website.

Ik hoop dat deze website veel mensen mondiger zal maken. Dat zij de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid meer in eigen hand nemen, en de zorg daarvoor niet afschuiven op de arts. Yoga en meditatie oefeningen kunnen een hulpmiddel zijn jezelf op een andere en diepere manier te leren kennen. En die kennis van jezelf heeft ook te maken met de kwaal waar je last van hebt. Dit is een website voor mensen die er van uitgaan dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen lichaam - en dat lichamelijke klachten en kwalen niet zomaar per toeval ontstaan. Dit is tevens een website voor mensen die bereid zijn zichzelf open te stellen voor wat er binnenin hen gebeurt - en wat dat met jezelf en met niets of niemand anders te maken heeft.

Diepere oorzaken worden in deze website niet uitvoerig behandeld. Wel dienen de voorbeelden in het algemeen om het grotere verband tussen lichaam en psyche aan te tonen. 'Geloof niets - maar onderzoek alles' heeft een wijs man eens gezegd. Dat geldt ook voor deze website. Kijk wat je aanspreekt en jou een richting aangeeft die bereikbaar is via jouw levenspad.

Deze gebiste is daarom bedoeld als een vademecum waarin van een aantal kwalen, kwaaltjes, ongemakken en regelrechte ziektes de hieronder volgende genezingbevorderende aspecten worden aangegeven. Kijk maar welke voor jou in jou situatie het meest van toepassing is, en welke jou persoonlijk het meest aanspreekt:

  • psychosomatiek
  • astrologie
  • voeding
  • homeopathie
  • huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes
  • massage
  • magnetiseren
  • yogaoefeningen
  • meditatie


De inleiding tot elk onderdeel is een summiere analyse van een bepaalde kwaal en geeft aan wat de psychosomatische samenhang zou kunnen zijn. Dikwijls is er een astrologische correspondentie in de vorm van een planetenenergie aan toegevoegd.

Meditatie

De waarheid die men vindt in de stilte zal worden overgebracht naar een gezond lichaam en een heldere geest.



 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......