...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Seksuele problemen
   
 
 
 

Seksualiteit is een van de belangrijkste conflictstoffen tussen mensen en partners. De kracht van het Zelf is gezeteld in de geslachtsstreek van het lichaam. Seks krijgt een volledig nieuwe dimensie wanneer een paar de kundalini-(oer)kracht ontdekt. Ervaringen van vreugde en blijheid zijn grenzeloos. Een gezond lichaam, een heldere geest. Wanneer de seks-/ levenskracht wordt geblokkeerd ontstaan, er ziektes en depressies. De natuurlijke stroming van de seksenergie verjongt. Tijdens goeie seks begint de levensenergie vanzelf te stromen.

Masturbatie, zelfbevrediging is gelukkig geen taboe meer. Het is niet meer de zonde van de eenzamen. Masturbatie zonder ejaculatie behoort tot de vele mogelijkheden om de seksuele energie om te zetten in levenskracht. Je moet wel ejaculeren als er een verstopping in het fijnstoffelijk lichaam is. Dat merk je vanzelf als er sloomheid en veel onrust in je is. Beschouw het zaadlozen dan niet als iets vies. Sperma bevat veel vitale stoffen en kunnen door de huid weer opgenomen worden. Spoel sperma dan ook niet direct weg.

Wanneer een vrouw seksueel geprikkeld is kan masturbatie haar eigen erotiek voeden. Gelukzalige golven kunnen omgezet worden tot piekervaringen. Een vrouw kan meerdere malen achter elkaar tot orgasme komen. Wanneer je kiest voor masturbatie is het voor het uitwisselen van energieën beter dat met een partner te doen. Mannelijke en vrouwelijke energieën vullen elkaar aan. Onthouding langer dan enige weken is niet aan te bevelen omdat de lichamelijke en fijnstoffelijke energieën weer opnieuw aangevuld en vernieuwd moeten worden. Daarom is celibaat onnatuurlijk en leidt tot fanatieke benepenheid.

Voeding: Het is een sprookje dat je veel vlees zou moeten eten om veel aan seks te doen. Vitamine E is de vitamine van de seksualiteit. Extra toevoeging van vitamine E is ook raadzaam, maar dan moet het wel natuurlijke zijn.

Homeopathische geneesmiddelen

Mannen

Tegenzin in seks, onvolledige of geen erectie, koude penis en testes: Agnus castus D3 druppels.

Tegenzin in seks, onvolledige erectie tijdens de coïtus; koude penis, geen of te vlugge zaadlozing tijdens de coïtus; dol op zoet, weinig zelfvertrouwen: Lycopodium D6 tabletten.

Snel opgewonden, maar onvolledige erectie tijdens de coïtus, koude penis; dol op zout, chocolade, snoep; openhartig, spontaan type: Phosphorus D6 druppels.

Geringe geslachtsdrift, onvolledige erectie tijdens coïtus, koude penis; dol op zoet, gekruid; droge huid; hete voeten in bed: Sulfur D6 tabletten.

Vrouwen

Vooral tijdens of na de overgang komt bij vrouwen een droog schedeslijmvlies voor. Dit veroorzaakt pijn tijdens de samenleving. Dit aspect is belangrijk om te weten om het juiste middel te kiezen. Gebruik een glijmiddel bij een te droge schede. Tegenzin in seks, zwakke menstruatie, witte vloed die het ondergoed geel kleurt; teneergeslagen stemming; lijdend aan het premenstrueel syndroom: Agnus castus D3 druppels.

Tegenzin in seks, de schede is droog, branderig en rauw; vaak hoofdpijn, droevig, huilerig, dol op zout; koortsuitslag: Natrium Muriaticum D6-tabletten.

Tegenzin in seks, droge schede vooral na de menstruatie en daardoor pijnlijke coitus; brunette met verzakkingsgevoel, die uitvalt tegen haar geliefden: Sepia D6 tabletten.

Tegenzin in seks, bloedverlies tussen de menstruaties, overvloedige menstruaties met helderrood bloed; neiging tot vleesbomen; openhartige, spontane vrouwen, dol op zout, chocolade, snoep: Phosphorus D6 druppels.

Huis-, tuin- en keukenmiddelen

Pukkeltjes en knobbeltjes op je huid wijzen er op dat de seksenergie geen uitweg vindt en niet op een andere manier gesublimeerd kan worden door ademhalingen en yoga-oefeningen. Voor die pukkeltjes kun je een masker maken van groene aarde (Argiletz of Masteco), vermengd met tarwekiemolie. Biodermal heeft ook kleizeep die de huid erg goed schoonmaakt. Bij veel jeuk een masker van komkommer of de klei met komkommernat aanmaken. Er is ook een klei-zwavelbad in de handel (Biodermal) wat heel opwekkend werkt op de seksorganen. Niet te gebruiken bij hartzwakte.

Vooral voor vrouwen is een zitbad van de volgende samenstelling belangrijk en stimulerend, ook bij witte vloed. Kook zeewier (in de meeste reformhuizen verkrijgbaar) met de bladeren van radijs en driejarenthee gedurende tien minuten door. Vermeng dit met zo weinig mogelijk water in een klein zitbad. Dek je bovenlijf af met een grote handdoek en zweten maar. Doe er regelmatig wat warm water bij.

Massage

In je voeten zit iets boven de achillespees de uiteinden van de seksorganen. Ook het masseren van de hiel helpt bij schedekramp en seksuele indolentie. In de handen dien je de binnenkant van de pols te masseren. In het hoofd de bovenlip, direct onder je neus en in je oor iets boven je ooringang, waar de oorschelp begint. De metamorfosemassage is bijzonder geschikt bij seksuele agressie.

Magnetiseren: Wanneer je je seksuele kracht gesublimeerd, hebt zijn je handen en je hele lijf warm. Jouw helende handen kunnen nu alles genezen. De voorbereidingen om te magnetiseren kun je nu vergeten. Je zult versteld staan wat je nu allemaal met je handen kunt.

Oefeningen

Oefening 1

Ga op je rug liggen met de handpalmen op de grond. Trek je bilspieren samen en druk je schaambeen zo hoog mogelijk op. Alleen je hielen en schouders zijn op de grond en doe de krachtige Vuurademhaling (zie ook Energieproblemen).

Oefening 2

Zet je voeten op je matje. Knieën uit elkaar en langzaam je bekken en je rug omhoog drukken om tot de brug te komen. Adem goed door, vooral in je buik. Voel hoe je de oerenergie vrijmaakt. Maak ook een positief beeld van die oerenergie en adem. Neusgaten openen en je onderbuik goed uitzetten. Ook bij het uitademen schaambeen omhoog gedrukt houden en voel de binnenkant van je dijbenen, als die soepel en sterk zijn ben jij dat ook. Je geslachtsklieren scheiden hormonen af die alle andere klieren van de interne secretie (hormonenharmonie) beïnvloeden. De seksuele energie heeft invloed op je gehele zenuwgestel. Je geniet door de seksuele energie vrij te maken meer van je lichaam. Met deze oefeningen kan je op een gezonde manier van seksuele genoegens genieten.

Oefening 3 - de Sprinkhaan

Met accent op de onderbuik en koude afspoelingen kunnen uitkomst bieden. Maar belangrijker is nog uit te vinden war de spanningen vandaan komen. Meestal komen ze uit de jeugd en hebben met schuldgevoel te maken. Seksuele onderdrukking kan leiden tot neurosen.

Kinderen kunnen zonder schade vertrouwd worden gemaakt met seksualiteit. Zij beleven seks niet met hun geslachtsorganen maar met hun hele lijf, vandaar dat ze knuffelen zo belangrijk vinden. De mysterie en magie van de seksuele beleving moet wel voor hun bewaard blijven totdat de grote of kleine liefde in hun leven komt. Kinderen hebben een aangeboren gevoel voor de waarheid, waarom zou je dan over je eigen liefdesleven al te geheimzinnig doen? Het maakt deel uit van de intimiteit van een gezond functionerend gezin.

Kinderen mogen hun ouders best zien knuffelen, strelen of horen bij het liefdesspel. De huizen zijn tegenwoordig zo gehorig dat je daar toch al niet aan ontkomt, of je zou jezelf enorm moeten frustreren terwille van..., ja van wat eigenlijk? Iets wat zo menselijk is, zo deel uitmaakt van onze oerkracht, kunnen we beter vrij uiten, dan inhouden. Voor jongens is het belangrijk dat ze al vroeg weten wat te doen met een erectie en vooral ervoor zorgen dat de hygiëne goed wordt toegepast. De voorhuid regelmatig terugtrekken over het eikeltje is niet alleen goed voor de hygiëne maar ook om later frustratie en pijnlijkheid bij het vrijen te voorkomen. Meisjes zijn meer geïnteresseerd in de emotionele kant van de liefde. Zij kunnen zich er op verheugen dat ze gaan menstrueren want dan worden ze 'vrouw'.

Door een goede en juiste benadering van de seksualiteit wordt het leven een vreugdevolle ervaring. Het leven kan tenslotte een feest zijn en zeker geen tranendal. De kwaliteit van je leven bepaal je zelf. De problemen die zich daarin voordoen ontstaan ook uit jezelf. Als je begeleiding wilt hebben zoek dan een goede (yoga)leraar of lerares of schaf mijn cassettes aan. (Cassette 2 en 3 gaan over: hoe leer ik beter ademen en 'geniet meer van de liefde'.) Je kunt ook een echte Meester tegenkomen. Die kun je herkennen omdat hij zichzelf altijd overbodig maakt, zijn leerlingen niet aan zich bindt en ze vooral voorhoudt dat ze hem/haar niet na moeten volgen maar zelf moet onderzoeken en ze daar met klem toe uitnodigt. Het is ook mijn credo: Geloof niets, maar onderzoek zelf. Alleen jouw waarheid geldt.

Meditatie

Zelfonderzoek is bij meditatie van groot belang want dan pas kun je eerlijk tegenover jezelf zijn. Mislukkingen in het huwelijk komen vaak voor omdat de ander niet aan je verwachtingen beantwoordt. Door positief zelfonderzoek krijg je inzicht in wie je werkelijk bent. Kijk iedere morgen eens 1 of 2 minuten in de spiegel en merk op, als je echt kijkt naar jezelf, hoe je gezichtsuitdrukking verander en wat voor indruk je op jezelf maakt. Stel je eens voor hoe een negatieve indruk door een positieve vervangen wordt. Doe er iets mee. Houd van jezelf, dan kun je ook meer van de ander houden en genieten.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......