...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Prostaat
   
 
 
 

Een prostaatvergroting kwam vroeger vrijwel alleen bij oudere mannen voor. Tegenwoordig zien we het ook bij jongere mannen. Vaak is dit te wijten aan een verkeerde levenswijze zoals veel roken, stress, drinken en overmatig suikergebruik. De prostaatklier zorgt voor een goede smering van de urinebuis om het sperma een goede doorgang te geven. Hij ligt iets onder de blaas en bij vergroting sluit hij de urinebuis af en krijgt men moeilijkheden met plassen en nadruppelen.

Voeding

Veel voedsel dat Vitamine E bevat zoals taugť en de kiemen van andere zaden. Verkrijgbaar op vele groentenafdelingen, vooral van reformzaken, maar ook zelf goed te maken. Sojaproducten zoals tofu zijn ook gerookt verkrijgbaar en smaken uitstekend. Rauwe zuurkool werkt als natuurlijke penicilline bij een prostaatontsteking. Door stamppot is gerookte tofu zelfs lekkerder dan rookworst.

Maar een werkelijk wondermiddeltje zijn pompoenpitten. Deze zijn tegenwoordig in reform en notenwinkels in alle soorten verkrijgbaar. Je kunt ze zelf ook roosteren met soja (te vergelijken met maggi). Als borrelnootje zijn pompoenpitten veel gezonder en lekkerder dan pinda's. Bovendien is het een goede vleesvervanger. De prostaat is een orgaan dat veel zink nodig heeft. Zink zit in noten, melkproducten, vis, vlees, specerijen, kruiden.

Homeopathische geneesmiddelen

Als de arts heeft vastgesteld dat de vergroting van de prostaat goedaardig is: Sabal©Populuscomplex VSM.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Neem dagelijks na je warme douche de sproeier van het haakje en douche je benen en geslachtsorganen koud af. Eerstens een weldaad voor je gehele zenuwgestel en je geest en ten tweede masseer je ook je prostaat. Om je blaas en prostaat sterker te maken zo af en toe je plas onderbreken.

Massage

Dagelijks zelf of door een ander op het punt aan de binnenzijde van de hiel drukken. Het zal zelfs gevoelig zijn. Weet dat als je voor deze manier van helen kiest, het niet werkt als een snelle symptoombestrijder. Genezen, heel-worden heeft tijd nodig.

Magnetiseren

Ga op je buik liggen en laat de ander na alle voorbereidingen gedaan te hebben om te magnetiseren (zie Magnetiseren), de linkerhand in je nek leggen en de rechter op je stuitje. Maak wiegende bewegingen om het onderlijf en bekken te ontspannen. Daarna de hand iets boven je stuitje houden en de magnetische kracht instralen. Wanneer het liefdevolle handen zijn, voel je de warmte op je inwerken.

Oefening

De Cobra.
Ga op je buik liggen, zet je handen op schouderhoogte en druk langzaam bij de inademing de romp omhoog. Wanneer er een te grote druk op je onderrug is, verplaats dan je handen iets naar voren of zet zelfs je ellebogen en handen op je matje. Er mag wel een plezierige spanning op je onderrug zijn, maar forceer jezelf niet. Adem in die houding door vanuit je onderbuik. Inademend je onderbuik uitzetten. Je rectaalspier wordt daarbij iets geopend.

Bij het uitademen je buikwand intrekken. Alle aandacht van de in- en uitademing blijft in de onderbuik, geslachtsorganen en je prostaat. Voel hoe je bij de inademing energie vrijmaakt en bij de uitademing helende energie naar het gebied van je prostaat brengt. Ga zo een paar minuten door. Als je terug wilt komen breng dan je balans naar je knieŽn en kom in de kruiphouding. Dan van die houding in de opgerolde meditatiehouding met je hoofd voor je knieŽn en de billen op je hielen. Je brengt nu alles weer in balans. Adem een minuut door in je onderrug en flanken.

Meditatie

Ga met een rechte rug zitten, hetzij op een stoel, tegen een muur op een meditatiebankje (zie werktekening achterin dit boek) of in de kleermakerszit. Ga met je aandacht naar je schedel en volg de ingaande adem via de nek en je ruggengraat naar je onderlijf (prostaat) en voel daar de warme energie. Laat de uitgaande adem binnen in je ruggengraat weer omhoog stromen. Na een paar ademhalingen voel je die warmte ook. Die helende energie geneest. Je kunt ook kiezen voor een klankmeditatie. De oeoeoeoe-klank zo laag mogelijk in je buik waarnemen. De spanning verdwijnt in het prostaatgebied. Na iedere meditatie altijd even stil blijven zitten. De stilte goed voelen, want voelen gaat veel dieper dan te bedenken hoe stil het is.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......