...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Pfeiffer
   
 
 
 

Pfeiffer is bij uitstek een ziekte om schoon schip te maken met alle conflicten. Via de geest heb je het niet kunnen oplossen. Je lijf moet het nu ontgelden. Wees blij met je Pfeiffer, want je krijgt alle gelegenheid je problemen op te lossen. Pas als de leverenzymen in het bloed weer normaal zijn, mag je weer gaan werken. Dus alles wat je op je lever hebt moet boven tafel komen. Iedere ziekte die je in de kiem smoort, maakt je zwakker in plaats van sterker. Je zult je nog meer laten onderdrukken op werk of in het gezin. Je zult je ook lang moe en mat blijven voelen als je de verantwoordelijkheid van je conflicten niet zelf verwerkt.

Accepteer geen compromis, ga je bacteriŽn (lees: problemen), in dit geval je Pfeiffervirus te lijf. Je zult er sterker dan ooit uit te voorschijn komen en geen Pfeiffer of andere immuniteitsziekte meer nodig hebben om je conflicten op te lossen. Pfeiffer kondigt zich meestal aan door hoofdpijn, moe zijn en matheid, depressie en spierpijn. De enige therapie is bedrust. Laat je niet verleiden geneesmiddelen in te nemen. Het lichaam heeft alle antistoffen om het virus te lijf te gaan. Het aantal witte bloedlichaampjes is groter. Door bedrust zullen de rode het zeker winnen en het bloed sterker maken, de bloedarmoede opheffen. De milt is ook vaak opgezet. Alleen aan het bloed is het te merken dat de lever verstoord is (ontstoken).

Pfeiffer is vaak een ziekte van het intellect. De emoties zijn niet voldoende aan bod gekomen, ze zijn verdrongen. Een mens die goed functioneert, waarbij intellect en emoties in evenwicht zijn, zal nooit Pfeiffer krijgen. Als hij kwaad is, weet hij hoe hij dat kan uiten, waardoor er snel weer ontspanning komt.

Pfeiffer is besmettelijk via het speeksel (kussen).

Voeding

Zie Lever, Gal. Verder licht voedsel. Als foliumzuur door darm bacteriŽn wordt onderdrukt, ontstaat er een tekort aan Vitamine B12, vooral als je veel vlees eet. Beperk vlees en suiker, eet veel groenten, granen en biergist. De groenten alleen blancheren en niet koken want hierdoor gaat veel foliumzuur verloren. Marmite of miso pas na het blancheren toevoegen.

Homeopathische geneesmiddelen

De eerste zes weken van de ziekte: Ailanthus Glandulosus D6 korrels. Na de eerste zes weken: Ailanthus Glandulosus D30. Het herstel wordt zeer bespoedigd in combinatie met Ferrum Phosphoricum D6 tabletten.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Regelmatig met de vuist het borstbeen bekloppen, dit stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Ik heb ergens gelezen dat een hoge dosering Vitamine C de duur van Pfeiffer kan bekorten. Bij hoge koorts komkommer of tofuschijfjes op het voorhoofd leggen. Op lever en milt een warme zoutzak (zie Managers).

Massage

Bij Pfeiffer ontstaat na een paar dagen koorts en opgezette lymfeklieren, vaak gepaard gaande met keelpijn. Voor de lymfen de wreef op de voeten masseren. Ook de keelpunten.

Magnetiseren

Om het hele immuniteitssysteem op te laden alleen de voeten magnetiseren, vaak helpt strelen ook. Probeer er iemand voor te vinden, want het is de moeite waard. De vele mensen die in betonnen blokken wonen, hebben problemen met het normale electro-magnetische krachtveld van de aarde. Beton is heel magnetisch en verstoort het evenwicht en het zenuwgestel. Flatneurose hangt hier nauw mee samen.

Oefening

Geen lichamelijke inspanning. Hooguit in bed de Vuuradem (zie Energie). Of deel voor deel je lichaam aanspannen en ontspannen. Zie verder de oefeningen bij Longen, afweer.

Meditatie

Geen lichamelijke inspanning. Hooguit in bed de Vuuradem (zie Energie). Of deel voor deel je lichaam aanspannen en ontspannen. Zie verder de oefeningen bij Longen, afweer.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......