...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Nawoord
   
 
 
 

We zijn er nog lang niet, maar toch...

Om dit vademecum zo oorspronkelijk mogelijk te laten zijn, heb ik bewust gekozen geen werken van andere auteurs te raadplegen. Het is in het leven vaak toch al verwarrend genoeg om na te denken over zaken die anderen voorgedacht hebben, laat staan dat je dit moet doen als je je eigen gedachten op een rijtje wilt krijgen.

In mijn boekenkast staan veel boeken van de uitgevers Ankh-Hermes en Servire. Alles wat ik daar in gelezen heb was mij reeds bekend. Maar het spoorde me wel aan met de aangereikte ideeën te gaan werken ten bate van mezelf en de overdracht naar anderen.

Ik raad je aan om veel te lezen, dat is goed voor je ontwikkeling. Neem echter niets als de absolute waarheid aan, trek zelf je conclusies. Ik hoop dat je dat met dit vademecum ook doet. Wees niet afhankelijk van de ideeën van anderen, en gebruik deze site boek ook zo. Er is allicht iets bij dat je op het spoor zet je zelfbewustzijn te ontwikkelen. En met ontwikkelen bedoel ik letterlijk ontwikkelen, je open maken, je losmaken van alle ballast die je geleerd hebt, oorspronkelijk denken, en zelf beslissen wat goed voor je is.

Ook in de reguliere geneeskunde worden veel liefdevolle resultaten bereikt. De 'witte jassen'-mythologie is bij de jonge arts ook een taboe. De reguliere geneeskunde en de natuurgeneeswijze zouden eigenlijk samen moeten werken. Onderlinge strijd en broodnijd lost niets op, werkt hooguit nadelig voor de hulpzoekende en komt de volksgezondheid niet ten goede.

Het leven zelf is de grote leerschool. Ik wens alle natuur- en reguliere genezers dan ook veel inzicht toe. Ook de hulpzoekende die bij hen terecht wil of moet. Zo kan het kaf van het koren gescheiden worden. Er is nog steeds meer kaf dan koren, maar het laatste verdwijnt vanzelf als de hulpzoekenden mondiger worden en zich door niemand de wet laten voorschrijven. Zij hebben recht op hulp om het alleen te kunnen doen, te leven. Dan verdwijnt de zogenaamde magie die om veel genezers heen hangt vanzelf.

Laat je niet wijsmaken dat genezers geen geld zouden mogen vragen. Geld is juist de energie die de hulpzoekende terug geeft. De hulpgever geeft zijn liefdevolle energie. Ik maak bezwaar tegen genezers die geen geld vragen, maar een vrijwillige bijdrage of een stichting oprichten om daarin gelden door de hulpzoekende te laten storten. Het gevolg is vaak dat de hulpzoekende zich bezwaard voelt en vaak een hogere vrijwillige bijdrage geeft.

Ik hoop dat mijn ideeën uit dit boek aan je welzijn zullen bijdragen.

Dank aan VSM, die bij de onderwerpen de homeopathische geneesmiddelen voor haar rekening nam, aan Jacob Hooy voor de kruidentheesuggesties, aan Margret, mijn ex- vrouw, voor de astrologische toevoegingen, Mariette Roovers, Emiel Wienholts en Dick Thoolen voor de redactie c.q. productie van mijn teksten, en Joop Berger voor het werk dat hij verricht heeft om deze informatie op internet te krijgen.

In liefde,

Fred van Beek
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......