...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Menstruatie
   
 
 
 

Ga op je rug liggen, voetzolen tegen elkaar, je handen en armen gestrekt omhoog, je polsen loslaten. Vergeet je armen en handen, je knieŽn niet omhoog houden maar loslaten, naar de grond toe. Misschien zijn je dijbenen een beetje gevoelig maar stoor je daar niet aan. Ga rustig de adem in je buik aanzetten en laat die via de flanken naar de borst laten stromen. De uitgaande adem gaat terug naar je buik en dijbenen en laat die weer los.

Een adempauze nemen, de inademing dan spontaan laten komen en zonder vast te houden weer laten gaan. Pijn bij menstruatie komt meestal door een slechte doorbloeding. Bij het uitademen ervaren dat je je bekken en onderlijf loslaat. Als je op je menstruatie wacht of als het zeurt en pijnlijk is in je buik, voel dan hoe met de uitademing de pijn en het zeurderige gevoel verdwijnt. Met positieve gedachten kun je pijn verdrijven, je maakt de weg vrij om te menstrueren, te reinigen.

Als je inademt een positief beeld maken dat je uitzet, uitstraalt, expandeert, naar buiten toe komt met je aandacht. Je bent meer dan alleen maar wat er in je huid zit. En als je uitademt voel je (stel je je voor) dat jouw helende kracht, je magnetische stroom, de pijn doet verdwijnen.

Wanneer je iedere maand pijn hebt, doe dan deze meditatieoefening iedere dag. Op deze manier maak je voor jezelf de weg vrij beter te kunnen gaan menstrueren. Ook witte vloed is beter onder controle te krijgen.

Breng je armen en handen langzaam naar achteren en strek je helemaal door. De voetzolen blijven tegen elkaar aan en ga in deze houding de Vuuradem (zie Energieproblemen) doen, in het begin niet te snel. Inademend je buikwand goed uitzetten, alle spieren aanspannen, ook in je kleine bekken, je anus en vagina open je iets en bij de uitademing je buikwand en alle spieren intrekken. Na 10 keer dit rustig gedaan te hebben, het ritme verhogen zoals bij Vuurademhaling. De snelle Vuuradem niet doen als je menstrueert.


 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......