...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Magnetiseren
   
 
 
 

Magnetiseren is spelen en werken met energie die overal aanwezig is, zelfs in stenen. Degene die magnetiseert zendt energiestralen naar de ander. Met de kracht van je gedachten zend je energie door je armen en handen naar de te magnetiseren persoon. Dat onzichtbaar magnetisch veld zet een proces in beweging waardoor in het lichaam van de ander energie wordt vrijgemaakt.

Tijdens de massage magnetiseer ik ook soms wel eens. Het is mij vaak overkomen dat de ander ging huilen en met het te magnetiseren lichaamsdeel ging schudden. Voor deze reacties moet je niet bang zijn. Het genezingsproces is dan aangevangen. Magnetiseren is geen geheimzinnige gave van God. Iedereen heeft die mogelijkheden. Als een moeder haar verdrietig en huilend kind troost met behulp van aanraking en strelen, dan is dat ook magnetiseren.

Astrologisch aspect

De planeet Uranus is verantwoordelijk voor de magnetische krachten.

Oefening

Om de Uranuskracht naar je toe te halen: inademend je armen en handen zo hoog mogelijk doorstrekken en ga ademen. Voel hoe bij de inademing de kracht en energie vanaf je vingertoppen naar je voeten stroomt de aarde in, en dat bij de uitademing die kracht vanaf de aarde door je voeten en je lijf weer naar je vingertoppen stroomt. Stel je voor dat bij die inademing de magnetische helende kracht naar binnen stroomt. Je hele lichaam gaat tintelen en wordt warm.

Blijf zo 5 minuten doorademen en je lijf doorgerekt houden. Je bent helemaal opgeladen, klaar om te helen. Als je handen nog niet warm genoeg zijn doe dan de oefening die beschreven wordt bij de Metamorfosemassage, fase 4. Of ga non-verbaal communiceren (zie Epilepsie, magnetiseren).

Wanneer je veel oefent met magnetiseren zul je merken dat je meer kunt waarnemen dan alleen maar tintelende stromende energie. Je kunt waarnemen waar de ander pijn heeft, waar blokkades zitten. Je kunt het voelen en zien aan de huid. En als je je ogen sluit kun je zelfs een aura, een uitstraling waarnemen. Het maakt het gemakkelijker de harmonie in het lichaam te herstellen. Je moet niet 'denken' iemand te kunnen genezen, maar 'voelen' hoe jouw warme stroom door je armen, handen naar de ander stroomt. Het magnetisch veld is dan pas waarneembaar, voelbaar.

Als je magnetiseert moet je er nooit prat op gaan te kunnen genezen. Je brengt alleen het (subtiele) energielichaam in balans. Tijdens mijn massages vernoem ik het magnetiseren niet eens. Ik herstel de balans. Dat geeft de ander ook meer ruimte niet afhankelijk te zijn van de zgn. kracht van mij.

Iedereen heeft die goddelijke kracht in zich. Er staat geschreven 'de mens is geschapen naar Gods beeld en gelijkenis'. Die goddelijke energie moet je dan als individu ook kunnen gebruiken. Het is een spirituele kracht (zie Metamorfosemassage, 4e fase) die niet alleen voorbehouden is aan de religie. Het religieuze in de mens zelf is wel zo belangrijk. Wanneer die gevoelens aangesproken worden, dan zouden de kerken niet leeglopen.

Ik heb alle respect voor ieders geloofsovertuiging en heb een goede hoop dat het bij iedereen individueel weer terugkomt, maar dan niet het geloven (op gezag van een ander aannemen) van vroeger. Maar het geloven in de eigen goddelijke energie en bewustzijn, wat in ieder mens aanwezig is. Om samen die goddelijke energie te vieren zouden er geen kerken meer afgebroken hoeven worden. Er zouden zelfs centra's in iedere wijk gebouwd moeten worden, waar die goddelijke energie van de mens onderwezen en ervaren kan worden. Het zou op de scholen een verplicht vak moeten worden 'spiritualiteit', want dat heeft niets met een godsdienst te maken. We zouden dan heel wat minder gevangenissen nodig hebben. Straffen heeft geen zin.

Ieder mens heeft negatieve energie. Je kunt er gemakkelijker mee omgaan als je weet 'hoe' je je positieve energie kunt aanspreken middels meditatie, zelfonderzoek en lichaamsbewustwording. In een vrij, gezond lichaam is een heldere geest. Bij spirituele mensen spelen schoolopleiding of afkomst geen rol meer. Je hoeft niet naast je schoenen te gaan lopen van heiligheid. Je kunt blijven genieten van alle verworvenheden van deze tijd. De mens is zo uniek dat hij in staat is alles in balans te houden inclusief zijn lijf en gezondheid. Vooral in dit (Aquarius-)tijdperk waarin we nu leven ben ik ervan overtuigd dat de positieve magnetische energie van de mens ook het hele wereldgebeuren positief kan beÔnvloeden en zichzelf en anderen genezen.

We raken al aardig verlost van het doemdenken. Er komt toenadering tussen Oost en West. Ook de jeugd heeft weer toekomst als ze hun eigen goddelijke, magnetische kracht ontdekt hebben. Dan creŽren ze als het ware ook hun eigen beroep en levensmogelijkheden. Wanneer de politici die energie zouden aanspreken, waren heel wat problemen eerder opgelost. Zonder dat het nu een utopische wereld wordt. Er zijn nu eenmaal negatieve en positieve energieŽn.

De wereld is een afspiegeling van de mens zelf. De atoomenergie die nu gebruikt wordt, is ook in onszelf aanwezig. Als wij ze voor onszelf goed gebruiken dan wenden we ze vanzelf goed aan tot heil van iedereen, arm of rijk.

Met die energie kunnen we onszelf en anderen genezen en magnetiseren. We kunnen die energie ook destructief gebruiken met als gevolg een mindere kwaliteit van het leven, huwelijken die uit elkaar gaan, agressie, etc, etc.

Ik heb wat langer over onze magnetische energie gefilosofeerd om je het bewustzijn bij te brengen dat als je de ander wilt helen, genezen, je bij jezelf moet beginnen. Heb je het inzicht verworven de ander echt te kunnen helpen door je vermogen tot magnetiseren te kunnen gebruiken, ga er dan mee aan de gang en je zult merken dat er nog wonderen kunnen gebeuren. Succes!

Als je iemand gemagnetiseerd heb, je handen en polsen afspoelen met water, puffend uitademen en je handen afslaan of met je vingers knippen. Zo mogelijk ook even een glas water drinken.


 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......