...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Kanker
   
 
 
 

Het lichaam en de geest van de mens is een afspiegeling van wat er in de wereld gebeurt. Ons eigen afweermechanisme is te vergelijken met de verdediging van kernwapens en ander werktuig. We moeten ons steeds meer verdedigen om de vermeende kankergezwellen (!) te lijf te gaan.

Mijns inziens ontstaat kanker omdat ons afweermechanisme te zwak is. Als onze conditie en afweermechanisme goed zou zijn, dan is het ook veel gemakkelijker een ontspoorde kankercel weer tot de orde te roepen. Het moet zelfs mogelijk kunnen zijn dit met chemotherapie te doen zonder de andere cellen aan te tasten.

In mijn yogapraktijk heb ik enige kankerpatiënten die al dood hadden moeten zijn. Hun enige wapen om de kankercellen te lijf te gaan is 'Liefde'. Liefde geneest alles. Ik bedoel geen sentimentele liefde, maar werkelijk het zichzelf wegcijferen. Geen wrok meer hebben, zich één voelen met alles en iedereen. Niet meer afhankelijk zijn van alle agressieve behandelingen, die ook de goede cellen aantasten en leiden tot algemene vernietiging (dood).

In het boek 'De zin van ziek zijn' van Dethlefsen (Ankh-Hermes, Deventer) las ik dat uit het onderzoek van de Amerikaanse onderzoeker Hardin B. Jones blijkt dat de levensverwachting van niet-behandelde kankerpatiënten groter schijnt te zijn dan die van behandelde patiënten. De reguliere geneeskunde zou er eens over moeten nadenken hoe kanker ontstaat en niet alleen de symptomen bestrijden en de kanker te vernielen door bestraling of operatie.

Ook oorlog is te voorkomen door er achter te komen waarom er onvrede is. Executies of uitroeiing van het kankergezwel heeft geen zin. De wrok, de kanker blijft. Zolang we het milieu vervuilen, onszelf vervuilen, zal er kanker blijven. Volgens mij en vele anderen zou het geld, wat nu aan kankeronderzoek besteed wordt, beter aangewend kunnen worden aan simpele therapieën en een beter voedingspatroon. De kankerpatiënt te leren hun eigen wrok op te lossen, hun kanker-ego los te laten en daarvoor in de plaats het sleutelwoord 'liefde' te introduceren. In de eerstelijnsgezondheidszorg wordt veel liefde en aandacht geïnvesteerd maar dat wordt vaak weer teniet gedaan door chemotherapie.

Kankerpatiënten zouden zelf de keus moeten kunnen maken tussen chemotherapie en de alternatieve benadering. Die alternatieve benadering is wetenschappelijk onderzocht en verdient de aandacht van het grote publiek. Nu zijn er nog te veel charlatans die
profiteren van de ellende van anderen. De gezondheidszorg begint bij de patiënt zelf. In een gezond lichaam met een goede stofwisseling hoeft geen kanker te ontstaan. Het is ook belangrijk goedkoper dan alle medicijnen en de geldverslindende therapieën.

Astrologisch aspect

Zie Aids.

Voeding

Zie Longen, met extra zink want verscheidene soorten kanker worden door zink tegengegaan. Zink zit o.a. in granen, peulvruchten, kwark, noten.

Huis-, tuin- en keukenmiddelen

Zie Longen.

Massage

Zie Longen en de Metamorfosemassage.

Magnetiseren

Zie longen.

Oefening

Zie Longproblemen (thymus, afweersysteem). Verder om de conditie te versterken een gedeelte uit de Zonnegroet. Kom in de kruiphouding, tenen op de grond, inademend in de boog (rug en bovenlijf langer maken. Uitademend plat op de grond. Inademend je billen en hoofd omhoog, uitademend in de Cobra en inademend weer in de boog. Herhaal dit 5-10 of 20 keer. Vooral goed letten op je ademhaling. Je tenen blijven bij de hele serie op de grond. Dit is heel wat beter als het zogenaamde opdrukken. Je afweer wordt beter.

Meditatie

Zie Longen, Anorexia, Lever.

Verder de kankercellen te lijf gaan met positieve bekrachtigingen. Door hoge zelfwaardering en liefdevolle aandacht voor je kanker, zend je de helende adem naar je gewonde plekken in je lijf. Wonderen gebeuren nog als je je ervoor openstelt.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......