...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Ischias
   
 
 
 

Psychologisch aspect

Zoals bij vele uitingen van het lichaam ligt ook de oorzaak vaak bij het inhouden van emoties. Mensen die regelmatig depressief (durven te) zijn, zullen minder last hebben van ischias of spit.

De overprikkelde zenuw maakt een keuze naar hoofd (depressie) of bil, de uitstralende pijn gaat meestal naar de knie of de voet (hiel). Ook stress is een grote oorzaak, de weerstand wordt minder en een kleine oorzaak zoals kouvatten is de aanleiding van ischias
of spit. Bij de massages merk ik meestal hoe het lichaam gaat reageren op emoties of problemen. Door de spanningen in bil en onderrug er uit te masseren zijn ischias en spitproblemen te voorkomen.

Homeopathische geneesmiddelen

Gnaphalion Pentarkan VSM

Huis-, tuin- en keukenmiddelen

Zie Rugproblemen en Managers. Vooral de warme zoutzak geeft verlichting. Sauna is ook aan te raden want via de miljoenen zweetklieren worden de verbruikte stofwisselingsproducten zoals melkzuur, urinezuur, afgescheiden. Vooral de krachtige koudwaterstraal in de sauna werkt genezend en pijnstillend. Niet bang zijn dat je diarree krijgt want via de ontlasting verlaten urinezuren, zouten en slakken het lichaam, te merken aan de stinkende lucht.

Bij ischias: thee van berkenblad, boerenwormkruid, brandnetelblad, hondsdraf en stalkruidwortel.

Massage

Door de reflexmassage en yoga worden de vele energiestromen van het lichaam in harmonie gebracht zodat de organen, die ieder voor zich een eigen energie produceren, beter gaan functioneren. De uiteinden van de ischias zit in de hiel. Het flink drukken geeft vaak direct verlichting.

Hoewel het altijd beter is dit door een ander te laten doen kun je het zelf ook heel goed. Je kunt bijvoorbeeld heel langzaam van de ene hiel op de andere wiegelen of een extra druk uitoefenen door op een rubber/houten balletje te duwen met je hiel.

Magnetiseren

Zie Rugproblemen.

Oefening

De Voet-Hoofd-Nekhouding (zie Gal). De voet zo hoog mogelijk optillen en voel hoe je de tweehoofdige dijbeenspier aan de achterkant langer maakt, ook de brede rugspier langer maken, die zijn aanhechting heeft bij het heiligbeen. De bilspier krijgt hierdoor de ruimte om zichzelf te genezen. Ook de andere kant om alles weer in balans te brengen. Zie verder bij

Rugproblemen

Na de oefeningen ga je op je rug liggen. Linkerknie optrekken en handen eromheen slaan. Je kin iets naar je borst om je nekspieren langer te maken. Blijf minstens 5 minuten in die houding doorademen. Je rug is helemaal plat tegen de grond. Het werkt weldadig verwarmend op je bilspier en onderrug in. Dan wisselen en hetzelfde doen met de rechterknie. Daarna met beide knieën opgetrokken en handen in elkaar gestrengeld eromheen. Na een paar minuten: inademend de knieën van je af drukken, hoofd op de grond en de armen gestrekt. Bij de uitademing pers je de stroom naar buiten door je hoofd naar je knieën en je knieën naar je hoofd te brengen. Doe dit een paar maal.

Meditatie

Armen en handen op de inademing aanspannen (handen tot vuisten maken) en op de uitademing de oeoeoeoe-klank produceren die je helemaal kunt laten doortrillen naar je bil.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......