...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Eczeem
   
 
 
 

Dit is een van de meest voorkomende huidziektes die de oppervlakkige lagen van de huid aantast maar meestal geen littekens nalaat. Het kan vaak aangeven dat men eigenlijk niet benaderd wil worden. Met psoriasis bijvoorbeeld trekt men duidelijk een schild om zich heen en sluit men zich af voor de omgeving. EczeempatiŰnten zijn meestal gevoelig en bang om gekwetst te worden. In dit geval kan het eczeem alleen overgaan als men zich weer kwetsbaar opstelt en openstelt voor de omgeving. Liefde weer toelaten betekent vrij zijn en vrij komen van eczeem.

Voeding

Een tijdje vasten kan heel heilzaam zijn. Neem vooral reinigend voedsel, weinig dierlijke eiwitten, zoutarm, geen specerijen of alcohol.

Homeopathische geneesmiddelen

Arsenicum album D6, 10 druppels op 1/8 l. water. Neem in de loop van de dag telkens een slok en daarbij 's morgens en 's avonds 5¬10 druppels Sulfer D4.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Trek een thee van het jonge blad van de zwarte bessenstruik, of van ereprijs en duizendguldenkruid met brandnetel. Was je met je eigen ochtendurine. Smeer er geen zalven op maar olijfolie (eerste persing) of St. Janskruidolie.

Massage

Masseer de binnenkant van je oorschelp, waardoor je meer benaderbaar wordt. Deze massage beschermt en maakt je lichaam vrij. Als je last hebt van depressies masseer dan vooral ook het hoogste punt.

Magnetiseren

Zie Hyperventilatie. Het geeft niet alleen vertrouwen in het leven maar ook in jezelf.

Oefening

Doe dagelijks, het liefst 's morgens na het opstaan, 10 Zonnegroeten (zie Zonnegroeten). De Zonnegroet opent je geest voor de nieuwe dag. Het bevrijdt je mentaal en fysiek van alle spanningen. In de Zonnegroet zitten veel houdingen die ook de spijsvertering be└5└nvloeden, wat gunstig werkt ten aanzien van de huidproblemen. Probeer het 2 maanden, bij voorkeur naakt, dat leert je jezelf te accepteren. Vertrouw erop dat het helpt, want alleen dan kun je je er volledig op concentreren.

Een yogaleerling vertelde mij dat hij na een half jaar yoga zijn eczeem langzamerhand zag verdwijnen. Hij werd zich meer bewust van zijn omgeving en ging zich kwetsbaarder opstellen. Hij voelde zich lekkerder in zijn vel zitten en alles in zijn leven ging beter, zowel zijn relatie als zijn werk.

Mediteren

Mediteer op je ademhaling (zie Ademhaling) en kijk bij jezelf naar binnen. Volg die ademhaling en geniet ervan. Adem je vrij. Mediteren is niet mysterieus, het is realiteit, een zich bezinnen door middel van stilte binnen in jezelf. Alles begint bij het ademen, je gaat je ontspannen, je angsten verdwijnen, adem je vrij. Want als je vrij bent denk je niet meer aan je image, je statussymbool. Je hoeft je niet meer te bewijzen. Je accepteert wie je bent, je bent uniek. Vergiftig je bloed en je huid niet langer door spanningen maar zoek een opening. Expandeer als je inademt, kom door je huid heen naar buiten en geniet van de ruimte die je zelf maakt. Meditatie bevordert je ontwikkeling en verruimt je bewustzijn.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......