...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Concentratieproblemen
   
 
 
 

Bij verminderde weerstand of ziekte kunnen bewustzijnsstoornissen optreden. Het normale contact met de omgeving is verstoord, men kan niet meer helder en kritisch denken. Oorzaak zijn vaak stress en slecht slapen. Gevolg: het verslappen van de aandacht, storende gedachten niet van je af kunnen zetten, overgevoelig voor alle soorten emoties.

Astrologisch aspect

Saturnus de heersende planeet van het teken Steenbok, heeft met concentratie, verdichting van het stoffelijke te maken. Dit geldt niet alleen voor de stof, maar ook voor de geest. Mensen die zich moeilijk kunnen concentreren, kunnen moeilijk hun aandacht tot n onderwerp bepalen. Dit kan ontstaan door het niet genoeg bezig zijn met de praktische kanten van het aardse leven, wat te maken heeft met een moeilijk aspect in de horoscoop van de planeet Neptunus met Saturnus. Ook als de Maan een moeilijk aspect met Saturnus maakt, kunnen zich concentratieproblemen voordoen. De eigen innerlijke emoties zijn dan vaak chaotisch en krijgen zo de overhand, dat Saturnus geen structuur in de gedachten kan aanbrengen.

Voeding

Zie koolhydratendieet bij Managers. Vooral suiker schept chaos bij concentratiezwakte. Vitamine E, samen met vitamine C zorgt voor een betere zuurstofvoorziening in het bloed en de hersenen. Te gebruiken als voedingssupplement of uit voeding. Vitamine C zit in spruitjes, aardappels, bloemkool, vers fruit, alle koolsoorten en bessen. Vitamine E zit in sojakiemen, olin met veel onverzadigde vetzuren (Linolzuur), tarwekiemen en vis.

Homeopathische geneesmiddelen

Bij ouderen: Barium Carbonicum D6 tabletten. Bij uitputting: Damiana Pentarkan VSM.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Liefst tweemaal daags je geslachtsorganen met een koude douche afspoelen. Door de samentrekking van het geslachtsorgaan stimuleer je de hersenen en het concentratievermogen. Doe in je bad zeezout en een mengsel van pepermunt, rozemarijn, lavendel en citroenmelisse, als thee of als olie van de aromatherapie. Reeds eerder beschreef ik al, dat via de neuszenuwen geur van energie en ontspanning opgenomen kan worden.

Massage

Het punt in het midden van beide oorlellen en in de toppen van tenen en vingers. Het zelf masseren, broodkneden, boetseren helpt de hersenen aan te zetten tot activiteit.

Magnetiseren

Concentreer je op het punt tussen je wenkbrauwen en maak met je rechterwijsvinger subtiele roterende bewegingen over de huid. Na n minuut stop je ermee, maak je wijsvinger los van je huid en straal je energie via je wijsvinger, die nu een halve centimeter van je huid verwijderd is, naar het centrum van je derde oog. Je kunt deze oefening bij jezelf of bij een ander doen.

Oefening

Ga bij het ademen van 1 tot 10 tellen. Weet dat het je eerste inademing wordt en je eerste uitademing. Als je je aandacht verslapt, dan weet je vaak niet meer of het je vierde of vijfde in- of uitademing was (is). Begin dan weer opnieuw met 1 en ga net zolang door tot je bij 10 bent. Daarna weer bewust meetellen van 10 tot 1. Dus je er bewust van zijn dat het je achtste uitademing is en je zevende inademing wordt. Zelfs jonge mensen hebben met deze oefening moeite. Voel je dus niet gefrustreerd als je niet meer weet bij welke in- of uitademing je bent. Verder de oefeningen doen van ouderdomsverschijnselen/dementie.
Ook alle balansoefeningen op deze site.

Meditatie

Zie Lever. De neus-cyclusademhaling stimuleert de linker- en rechterhersenhelft. Bewust mediteer je op de adem door je linker en rechterneusgat. Let goed op dat je rechter neusgat niet verstopt is, daarmee prikkel je de linker hersenhelft. Dit is de kant waarmee je alles op een rijtje kunt zetten, het praktisch denken. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......