...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Borst
   
 
 
 

Problemen met de borst tonen vaak aan dat men te gevoelig is. Men wil teveel beschermd worden of de ander bemoederen. Je laat jezelf en de ander geen ruimte.

Astrologisch aspect

De Man staat voor het moederlijk, koesterende, onhullende principe. Fysiek heerst zij o.a. over de vrouwelijke borsten. Staat de planeet Mars niet evenwichtig ten aanzien van de Maan, dan ontstaat er een verzet tegen dat moederlijke omhullende principe, wat zich als een borstontsteking kan uiten.

Voeding

Eet vooral geen zuivelproducten. Veel prei eten. Ui en knoflook werken zeer reinigend en zijn ontstekingswerend. Doorgaan met de borstvoeding! Voor meer borstvoeding: karwijzaad koken met melk.

Homeopathische geneesmiddelen

Hepar sulfuris D3 tabletten. Bij pijn tijdens het zogen: Phytolacca D6 tabletten. Als nabehandeling: Silicea D6 tabletten.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Masseer dagelijks je borst met St. Janskruidolie.

Massage

Het uiteinde van de borst op de handen zoals bij Bloedarmoede en de voet op de rugzijde onder de kleine teen.

Magnetiseren

Leg je rechterhand op de rug op borsthoogte en de linkerhand op de borst. Je kunt ook energie instralen met de hand op de borst. Sommigen voelen de magnetische warmte meer als je net even boven de huid instraalt.

Oefening

Langzaam je adem naar binnen zuigen en beklop bij de uitademing heel zachtjes je borst met je vuisten. Niet te hard, want het gaat er alleen om de slijmvorming los te kloppen. Je kunt wel als laatste klap een flinke tik op je hart geven. Borstontstekingen hebben met een blokkade van je hartcentrum te maken. De adem blijft meestal stokken in de borst en keel. Als je je adem naar binnen zuigt, kom dan helemaal met je gevoel naar buiten, verleg je grenzen, expandeer. Zend energie uit als je inademt. Je houd teveel vast, ook je slijm en dan gaat het ontsteken.
Probeer ook De Zwaan, die bij Hart.

Meditatie

Ga liggen en leg je handen op je borstkas en laat op de uitademing de klank AAAAAAAA op je inwerken. De resonantie van de helende klank werkt bevrijdend op de borstontsteking in. Doe dit een paar maal per dag enige minuten eventueel zonder je handen op de borst. In de auto of op een stille plek hoort niemand je. Je zult versteld staan van het resultaat. Het komt ook je hart en zenuwgestel ten goede. Maak een beeld van ruimte en voel je vrij. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......