...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Bloedarmoede
   
 
 
 

Bloedarmoede kan je alleen genezen wanneer je je innerlijke gesteldheid volledig wijzigt. Meestal is men te passief en is er gebrek aan vreugde. Men voelt zich niet goed genoeg waardoor er een angst is om volledig te leven. Echt leven houdt in dat je risico's durft te nemen, je kunt gekwetst worden, af gaan, maar ook plezier en vreugde beleven. Leven vraagt een actieve instelling.

Astrologisch aspect

Bij bloedarmoede is er sprake van te weinig ijzer in het bloed. IJzer, het hemoglobinegehalte van het bloed, heeft te maken met Mars. Mars in de astrologie geeft iemand energie. 'Men heeft iets in zijn Mars' wordt wel gezegd. Met bloedarmoede bezit men te weinig energie om het bloed te voorzien van de nodige vitale stoffen. Dat het bloed hier dan 'armoe door lijdt', heet in de volksmond bloedarmoede.

Voeding

De groene bladeren van de paardebloem aanmaken als salade. De Fransen eten het als lekkernij. Probeer ze te vinden waar niet teveel auto's langsrijden of gif gespoten wordt. Er zit veel mineralen en ijzer in. Waterkers als salade werkt ook uitstekend, het bevat veel jodium. Kook door je groene kookgroente wat toppen van brandnetel mee (ijzer). Gebruik wat meer knoflook. Bloemkool is een van de meest helende en versterkende groentes die er zijn. Ook broccoli is hier aan te bevelen.

Homeopathische geneesmiddelen

Ferrum phosphoricum D6 tabletten. Na langdurige ziekte: Ferrum Pentarkan VSM.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Zorg voor veel beweging in de frisse buitenlucht. Neem 's morgens na de warme douche een koude afspoeling. Neem nooit een bad zonder Atlantisch zeezout. Het verkwikt, mineralen worden niet onttrokken maar opgenomen door de huid, die ademt ook. Draag nooit nylon of andere kunstvezels. Viscose kan wel, dat is van houtvezels gemaakt. Door een kunstvezel sluit je de huid af en worden de gifstoffen van de huid weer opgenomen in je circulatie en dat kan hoofdpijn of vermoeidheid veroorzaken. Door natuurlijke stoffen wordt energie opgenomen door de huid. Verder kun je dagelijks een paar druppels jodium op een glas water innemen, dit is ook ontstekingswerend. Thee van tijm, witte andoorn, duizendguldenkruid en hyssop.

Massage

Op de rug van de hand het punt van de bloedcirculatie. Door je hand te laten masseren word je de helpende hand geboden. Neem die aan en zorg dat je sterker wordt. Laat ook eens een periode de metamorfosemassage doen. Je eigen helende kracht zorgt ervoor dat je innerlijke gesteldheid gewijzigd wordt. Voorwaarde is wel dat je de ander ook een metamorfosemassage geeft, liefst op een andere dag dan jij hem ondergaat.

Magnetiseren

Ga staan en laat iemand strijkbewegingen maken over je hele lichaam, beginnend bij je schedel tot aan je voeten. Bij iedere onderbreking steeds afslaan. Je zult versteld staan hoe dit je oplaadt en alle negatieve energie doet verdwijnen. Neem dit niet alleen voor kennisgeving aan maar probeer het eerst eens bij een ander. Zie verder bij Magnetiseren.

Oefening 1

Zoals bij Lage Bloeddruk. Op de uitademing je lichaam aangespannen houden en een krachtige sssss-klank produceren. Als je uitgeademd bent je lichaam niet ontspannen maar de spanning in je spieren houden. Buik en borst zijn niet aangespannen want je moet vrij kunnen in- en uitademen. Doe dit zo'n paar minuten. Je mag best een beetje rood worden in je gelaat.

Oefening 2

Leg je handen op je buik en maak de krachtige Vuurademhaling. Inademend krachtig de buik uitzetten, uitademend krachtig je buik intrekken. Geen ademstop. En wanneer je wilt stoppen: houd dan de adem zo lang mogelijk vast als je uitgeademd bent en haal met een enorm volume in, houd ook dan weer de adem even vast, adem uit en laat de warmte en de energie heel lekker op je inwerken.

Oefening 3

Vanuit de zitbalans de Vuurademhaling. Je handen naast je heupen en je benen gestrekt naar voren en dan krachtig ademen vanuit de buik. Je oerkracht (seksuele kracht) wordt vrijgemaakt. Als je wilt stoppen, je handen onder de knieholten in elkaar strengelen en even op je in laten werken. Eventueel herhalen.

Meditatie

Ga staan, beide voeten wat uit elkaar en recht naar voren en iets door de knieŽn gebogen. Nu heel langzaam je gehele lichaam in beweging laten komen tot alles vibreert en schud in je. Je voeten stevig geaard laten staan. Durf je hele lichaam te laten schudden, je armen zwaaien los, nek en buik los. Durf het en geneer je niet. Ga net zo lang door als je wilt. Wanneer je stopt ga dan op de grond liggen en laat alles op je inwerken. Het is stil en vredig in je, je voelt je bevrijd en energiek. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......