...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Blaas
   
 
 
 

Bij blaasneurose of blaaszwakte spelen nerveuze invloeden een grote rol. De hele persoonlijkheid staat dan onder een te grote druk en het is pijnlijk om de blaas te ontlasten. Gevolg: blaasontsteking. Kinderen die in bed plassen staan overdag onder te grote druk van opvoeders, thuis of op school. Ze houden hun plas op. Maar 's nachts is die druk er niet en laten ze de spanning op de blaas los.

Astrologisch aspect

De blaas als opslagplaats van water valt onder het teken Kreeft. De blaas als uitscheidingsorgaan valt onder het teken Schorpioen. Moeilijkheden met de blaas ontstaan meestal doordat men emoties te lang vasthoudt, of geen vorm weet te geven, wat met Kreeft heeft te maken. In het onderbewustzijn waar Schorpioen heerst, gaan die onverwerkte emoties dan een eigen leven lijden wat zich als blaaskwalen kan openbaren.

Voeding

Veel vochtafdrijvend voedsel, zoals ui, knolselderij, asperges en cranberries.

Homeopathische geneesmiddelen

Cantharis D6, 4x daags 10 korrels. Bij kou op de blaas: Dulcamara D3 tabletten. Bij beginnende blaasontsteking 1 tablet nemen, daarna 3x daags.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Thee van beredruifblad en guldenroede. Thee van jeneverbes, lavaswortel, venkelzaad, peterseliezaad, stalkruidwortel en zoethout. Verse salieblaadjes kauwen. Twee tot driemaal daags hete zitbaden met kamille.

Oefening

De Schoenmakershouding. Zet je voetzolen tegen elkaar en leg je knieŽn opzij. Pak de tenen vast en trek de voeten zo dicht mogelijk tegen het kruis aan. Span de dijbeenspieren en druk met je wilskracht de knieŽn naar beneden. Hierbij het bovenlijf ontspannen houden en gewoon doorademen. Houd de spanning in de dijspieren zo lang mogelijk aan, deze spieren moeten krachtig zijn om de blaas te genezen of te versterken.

De binnenkant van de dijbeenspieren hebben in lichaamstaal te maken met hoe je bent. Zijn ze slap, dan ben jij - en is ook je blaas - slap en futloos. Als ze stug zijn, ben jij dat ook. Als je zelf in balans bent, zijn je dijbenen sterk en soepel. Houd de spanning vast en adem rustig door. Deze oefening geeft ook verlichting bij ischias en is niet alleen goed voor de blaas maar ook voor de nieren.

Laat de spanning in de dijbenen even los, laat de knieŽn iets doorveren en druk ze weer met je eigen wilskracht naar beneden. Adem rustig door. Stel je voor dat je vanuit deze schoenmakershouding je adem via de geslachtsorganen naar binnen laat stromen. Bij de inademing trek je alle organen in het onderlijf en vooral de blaas naar binnen. Bij de uitademing stulp je a.h.w. alles naar buiten. Dit is een goede oefening om ook tijdens het plassen te doen. Een paar maal tijdens het plassende stroom onderbreken versterkt de blaas en verstevigt slappe sluitspieren.

Meditatie

Zoek je eigen ademritme en ervaar dat ritme. Ga met je aandacht naar je blaas. Laat het uitademen met kleine onderbrekingen gebeuren. Adem heel langzaam in door de neus en adem opnieuw met kleine onderbrekingen uit - p.p.p.p. - terwijl je je aandacht naar je pijnlijke blaas brengt. Meditatie is aandacht voor het Hier-en-Nu. En het Hier-en-Nu is je blaas. Denk aan niets anders dan aan het Hier-en-Nu. Als je afdwaalt met je gedachten verlies je teveel energie die je nodig hebt om jezelf te helen. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......