...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Bijholte - ontsteking
   
 
 
 

Wanneer er problemen ontstaan vooral in de voorhoofdsholtes, dan is er sprake van een verminderde weerstand. De linkerzijde vertegenwoordigt problemen met het gevoel, de emoties en de rechterzijde problemen met de ratio, het verstand.

Astrologisch aspect

Met bijholten - ontsteking is er sprake van een verslijming die te maken heeft met Venus. Venus is de planeet die alles leuk, lief en aardig wil laten lijken en al het stofwisselingsvuil in slijm inpakt, zodat het kan worden uitgescheiden. Weegschaal heeft als heersende planeet Venus. Weegschaal, het type dat nooit hard kan zijn, heeft als tegenpool het teken Ram. Ram, het type dat vrij agressief kan zijn en direct zegt waar het op staat, heerst astrologisch gezien over het hoofd. Zijn Weegschaal en Ram niet harmonisch verbonden in de horoscoop, dan kan dit bijholten ontsteking veroorzaken. Weegschaal zorgt voor een teveel aan slijm, wat in het hoofd, (Ram) tot ontstekingen kan leiden.

Voeding

Bij ontstekingen is het in het algemeen raadzaam om alle slijmvormende voedingsmiddelen te vermijden, zoals kaas, melk en andere zuivelproducten. Matig yoghurt en karnemelk is toegestaan. Goed is mineraalrijk voedsel zoals rauwkost, zeewier, misosoep of andere krachtige bouillons. Geen eiwitten. Geen suiker want dat onttrekt mineralen en vitamine B en schept chaos. Toegestane zoetmiddelen zijn gerst-, rijstemoutstroop en bietenstroop.

Homeopathische geneesmiddelen

Inwendig: Cinnabaris Pentarkan VSM. Indien chronisch: Silicea D6 tabletten. Uitwendig: SRL-gelei VSM op het voorhoofd smeren. Bij allergische oorzaak: Luffa hooikoortstabletten VSM.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Koop een Lotuswortel, (kruiden- en reformzaken), snijd een langwerpig stukje af en stop dat in een of beide neusgaten. Je ziet er dan wel uit als een Dracula, maar doe het toch maar wel, want het is een van de wondermiddeltjes door de natuur ons gegeven. Er komt na enige minuten enorm veel slijm los. Je kunt ook een compres van mierikswortel nemen. Vanaf september vers verkrijgbaar. De wortel raspen, in een katoenen doekje doen en op je voorhoofd leggen. Niet te lang anders krijg je huidirritaties. Lotuspoeder is ook los verkrijgbaar, je kunt er dan een papje van maken, maar vers werkt sneller.

Massage

Masseer voor de kaakholten de uiteinden van de tenen en voor de voorhoofdsholte het uiteinde van de grote teen en de binnenkant daarvan. Het kan een beetje gevoelig zijn, maar juist dan is het noodzakelijk. Een druk van twee kilogram is voldoende. Masseer zelf of laat het een ander doen. Het verlicht en geeft ruimte in je hoofd.

Magnetiseren

Laat iemand zijn rechterhand in je nek leggen en de linkerhand op je voorhoofd, maar juist zonder je aan te raken. Voel hoe de warme helende hand van de ander op je inwerkt. Wanneer er niemand in de buurt is leg dan zelf je rechterhand in je nek en maak met je linkerhand strijkbewegingen over je voorhoofd. Sla je hand geregeld af. Je zult merken dat de blokkade in je hoofd verdwijnt.

Oefening

Sluit met de rechterduim je rechterneusgat af. Zet je wijsvinger tegen het punt tussen je wenkbrauwen en je middelvinger in de buurt van je linkerneusgat. Adem langzaam in door je linkerneusgat. Je linkerneusgat sluiten met je middelvinger en door je rechterneusgat uitademen. Een adempauze nemen en dan door hetzelfde (je rechter-) neusgat weer inademen. Door je linkerneusgat adem je weer uit, neem twee tot vijf tellen pauze, en door hetzelfde linkerneusgat weer inademen. Dat steeds afwisselen. Dus door hetzelfde neusgat inademen waardoor je uitgeademd hebt en dat zo'n paar minuten volhouden. Wanneer je wilt stoppen, adem je door beide neusgaten uit. Daarna maak je heel zachtjes met je wijsvinger cirkelende massagebewegingen over het punt tussen je wenkbrauwen. Eventuele hoofdpijn verdwijnt.

Meditatie

Kijk in het punt tussen je wenkbrauwen met een wijde zachte blik en maak op de uitademing de iiiiii-klank. De resonantie (trilling) van de helende klank werkt diep op je in. Doe dit een paar minuten en je zult merken dat de helende klank verzacht en uiteindelijk geneest. Zoek daarna een heel stil plekje in je hoofd. Meditatie is niets doen, alleen maar kijken en niets doen. Niet met je cirkelende gedachten wegdwarrelen. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......