...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Arm / schouder
   
 
 
 

De Griek Hippocrates (460 v C.) zei ooit: ‘Een arts die niet tevens astroloog is, is geen arts’. De tijd is nu pas rijp voor de oude wetenschappen en zo is ook de medische astrologie weer in de belangstelling. Vooral in verband met kwalen en kwaaltjes kan het nuttig zijn om eens een horoscoop te laten maken.

Bij de medische astrologie gaat men, evenals bij yoga, uit van de mens als een geheel. En in tegenstelling tot de academische wetenschappen gaat men niet uit van het oorzaak-gevolgprincipe, maar van de overtuiging dat alles met alles samenhangt, ofwel het holistische principe. Hiermee wordt bedoeld dat lichaam en geest te onderscheiden zijn en niet gescheiden gezien kunnen worden.

Met de horoscoop als uitgangspunt probeert de medische astroloog inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van die horoscoop die met het probleem of de klacht te maken kunnen hebben. Volgens mij zou de gezondheidszorg heel wat geld en tijd kunnen besparen door een astrologisch psycholoog in te schakelen.

Veel kwaaltjes van deze tijd hebben te maken met het feit dat de mens steeds meer van de natuur is afgegroeid, zich niet meer één voelt met zijn lichaam en dat lichaam vaak als iets vreemds en zelfs vijandigs ervaart. Hij kan dus de natuurlijke eenheid van lichaam en geest niet meer voelen en ervaren. Een horoscoop kan bovendien aangeven dat wat voor de een het ideale geneesmiddel is, voor een ander averechts kan werken.

Zo geeft men in het VSM-handboek voor homeopathische geneesmiddelen bijvoorbeeld zeven verschillende middelen aan tegen keelontsteking. Hetgeen bewijst dat de moderne homeopathie zich bewust is van de verschillende aspecten en de achterliggende psychosomatische oorzaken van de keelontsteking. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......