...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Arm / schouder
   
 
 
 

Iedere emotie, iedere ballast die de mens niet verwerkt, los kan laten, gaat vast zitten in nek en schouders. Men blijft te star op het eigen standpunt staan. Bij iedere toenadering, iedere aanraking activeert het verdedigingsmechanisme en men verstijft in een houding van 'raak me niet aan'. Dat is jammer want daardoor vermindert men voor zichzelf de kwaliteit van leven met zeker 50%.

Vogels, insecten, roofdieren enzovoorts, kunnen in de natuur niet gemist worden. Iedereen houdt elkaar in balans. Bij de mens is dat anders. Wij kunnen in de natuur gemist worden. De enige functie die wij als mens hebben is het voor elkaar zo verdraagzaam mogelijk te maken. Door samenwerking, het openstellen voor elkaar, wordt de kwaliteit van het leven verhoogd en het is de enige mogelijkheid om te overleven. Agressiviteit jegens elkaar verdwijnt. Door je open te stellen ben je meer geneigd je te verzoenen, elkaar aan te raken, te knuffelen.

Voeding

Grove havervlokken vermengd met lijnzaadolie, appel, warm water en een lepel gerstmoutstroop, maakt spier- en bindweefsel krachtiger. Haver bevat een hoog gehalte tryptofaan om het weefsel te vormen. Stijve armen en schouders worden sterk en soepel. Gebruik meervoudig onverzadigde vetzuren (lijnzaadolie).

Homeopathische geneesmiddelen

Bryo-Rhus complex VSM. Uitwendig: SRL-gelei VSM.


Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Als je een oven hebt, maak die dan goed heet, doe hem uit en leg er 2 handdoeken in. Leg die warme handdoeken over je schouders en armen. Warmte geneest.

Massage

Het punt in de voetzolen van arm en schoudergewrichten brengt verlichting. Kneed met je linkerhand je rechternek en rechter schouderspier en met je rechterhand je linker. Kneed er flink in tot het rood wordt. Als je rechts masseert draai dan je hoofd naar links. Liefdevolle handen kunnen ook eens je nek en schouders masseren. Je doet het altijd goed als je maar niet op een wervel drukt.

Oefening

Met gespreide armen je schouders draaien. De schoudergordel (sleutelbeenderen, schouderbladen) verbindt de armen met de romp. Draai het kogelgewricht (verbonden met schouderblad) naar alle richtingen. Niet je adem vasthouden. Draai ook je armen alle richtingen uit. Vooral je onderarmbeen (ellepijp, spaakbeen) naar links en naar rechts. Houd daarbij met een hand je elleboog vast. Beginnende tennisarmproblemen kun je zo zelf oplossen. Inademend je gestrekte armen naar achteren brengen, borst openen, schouders naar de mediaanlijn (ruggengraat) en bij de uitademing los langs je flanken laten vallen. Doe dit een paar maal. Inademend je linkerhand omhoogstrekken en uitademend je arm en hand weer langs je flank leggen. Rechterhand omhoogstrekken en op de uitademing terug langs je rechterflank. Ook dit een paar maal doen op een dag. Trek je schouders omhoog bij een inademing en op de uitademing masseer je met je achterhoofd je nek en schouderkopspieren.

De Zwaanhouding

Strengel je vingers achter je rug in elkaar en trek je romp iets naar achteren. Adem door, vooral laag in je buik. En breng bij een volgende uitademing je romp langzaam naar voren terwijl je de handen en armen vasthoud en doorademt. Weer omhoog komen en bij een uitademing weer naar beneden. Doe ook de oefening zoals beschreven bij Aangezichtpijn.

Meditatie

Op je inademing voel je de stroom vanaf je vingertoppen via de armen, schouders en nek naar je hoofd stromen. Op de uitademing voel je de stroom vanaf je hoofd door je armen naar je vingertoppen gaan. Voel hoe je bij de uitademing alle spanningen mee weg laat stromen.


 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......