...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Angst
   
 
 
 

Psychisch

Iedereen heeft wel eens te maken met angst. Daar zijn altijd verschillende redenen voor en het is natuurlijk onmogelijk om in dit vademecum remedies aan te geven voor specifieke angsten. Als angst zo groot is dat het leven erdoor wordt beheerst moet de hulp van een deskundige worden ingeroepen: een yogaleraar, psycholoog of astroloog. Er zijn ook artsen die zich met astrologie bezighouden. Mijns inziens zouden veel meer psychologen bij de gezondheidszorg ingeschakeld moeten worden.

Voeding

Geen yinvoedsel. Witte vis is goed, maar geen zwaardvis, die wekt agressie. Lekker pittig eten, bijvoorbeeld door toevoeging van tamari, een soort maggi van planten en soja. Vooral geen suiker waardoor mineralen en vitamines worden afgebroken, o.a. B12. Bovendien werkt suiker verslavend. Geen vlees. Door het eten van gedode dieren wordt letterlijk en figuurlijk hun doodsangst ingenomen. Een dier dat gedood gaat worden geeft vlak daarvoor een stoot adrenaline af in zijn bloed. Dat krijgt de mens die vlees eet binnen en dat betekent extra energie. Vandaar de slagzin 'vlees geeft energie'. Dat is in zoverre waar dat het de doodsstrijd van het dier in zich draagt. Iemand die last heeft van angst of teveel agressie kan dus beter geen vlees eten.

Homeopathische geneesmiddelen

Aconitum D12 tabletten afwisselen met Belladonna D6 korrels. Voor angstgevoelens die gepaard gaan met depressie Tondinel van Pflieger. Dit is alleen op recept te verkrijgen.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Een warm bad met zeezout geeft energie.

Massage

In het midden van je hiel zit het punt van de wilskracht. Je kunt het dagelijks (laten) masseren met een druk van 4 kg. Of stomp regelmatig met dagelijks flink met je hiel op de grond. Zoals kinderen doen als ze ergens kracht bij willen zetten en hun zin niet krijgen.

Oefening

Doe dezelfde oefening als bij agressie, maar met een kussen onder je achterwerk. En roep erbij: ik ben niet bang voor... wie of wat dan ook je angst oproept. Roep: ik voel me sterk en schop je angst er uit. Oefen dit twee weken en je gaat merken dat op een dag je angst verdwenen is. Je voelt ineens een opwelling van vreugde en energie die de plaats van angst en agressie hebben ingenomen. Dan pas ben je werkelijk vrij. Angst en negatieve agressie gaan altijd samen. Als je bang bent op je werk, voor iets of iemand, kan die agressie zich uiten in je privé-leven. Of andersom.

Nog een oefening

Je kin tegen je borst houden en door je neus inademend je schouders tegen je oren aandrukken. Op de uitademing laat je ze weer zakken. Voer het ritme op naar heel snel. Dit is een geweldig goede truc wanneer je met iemand voor wie je bang bent, een gesprek moet hebben, want het verhoogt je wilskracht.

Meditatie


Zie: Agressie

Na de oefening heb je al een bevrijdend gevoel gekregen en op je laten inwerken. Zoek nu een zittende houding met rechte rug en ga met je aandacht naar je schedel. Adem diep in en volg de ademstroom via de ruggengraat naar beneden. Vanuit het heiligbeen en de geslachtsorganen volg je dan de uitademing terug naar de kruin.

Dus bij de inademing trek je de ademstroom vanuit je schedel via de ruggengraat en langs alle wervels naar je stam. Daar maak je als het ware een vuurtje (kundalini, oerkracht) aan, waarvan je de warmte voelt. Volg die warmte in je rug bij de uitademing naar boven. Je seksuele kracht en de oerenergie worden gesublimeerd, vooral de seksuele agressie verdwijnt. Doe deze meditatie minstens 10 minuten en je zult bemerken dat bij de uitademing je rug en je ruggengraat veel warmer wordt. Als je dit iedere dag doet stijgt die energie naar je schedel. Je zult dan het inzicht verwerven dat agressie, kracht en stilte elkaars tegenpolen zijn. Door de stilte binnenin je maak je een eind aan de gewelddadigheid in jezelf. Je krijgt ook het inzicht dat agressie een deel van jezelf is die je niet meer hoeft te onderdrukken. Er komt vrede en harmonie binnenin je.


 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......