...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Amandelen
   
 
 
 

Psychosomatisch aspect

De amandelen vormen een van de belangrijkste afweerorganen. Ze reageren vooral op psychosomatische problemen. Men kan weinig kritiek verdragen. Alles wordt ingeslikt, vastgehouden, totdat er een amandelontsteking komt. Dan gaat men elimineren en komt er een beetje zelfinzicht.

Astrologisch aspect

Er is een spanningsveld tussen het teken Stier en Schorpioen. Het teken Stier dat over de keel heerst en het teken Schorpioen dat over de geslachtsorganen heerst, werken direkt op elkaar in. Onverwerkte onbewuste emoties op seksueel gebied, of een vuile endeldarm, komen vaak als keelklachten naar buiten. Merk op: jongens die geslachtsrijp worden krijgen de baard in de keel.

Voeding

Vanzelfsprekend geen scherp voedsel. Een heel bijzonder hapje, ook als je geen ontstoken amandelen hebt, is de bloesem van de vlier door beslag halen en frituren. En als de bessen er zijn pluk ze dan zelf eens. Wij maken voor de hele winter sap en jam, gezoet met appel-peren diksap. De laatste jaren heeft niemand keelpijn meer.

Homeopathische geneesmiddelen

Tonsiotreen zuigtabletten van VSM. Orthomoleculaire supplementen.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Een kompres met mierikswortel en/of ijs genezen en zijn ontstekingswerend. Of ga weer eens ouderwets op zoethout kauwen, niet teveel als je hoge bloeddruk hebt. Een sterke kruidenthee van salie en tijm is ideaal als gorgeldrank. Vlierbloesemthee werkt koorts- en ontstekingswerend. Een papje van gekookt lijnzaad in een doek en deze met een verband om de hals wikkelen. Tweemaal daags een uur lang om de hals houden.

Massage

Geef een behoorlijke druk op het punt van je keel en tonsillen tussen je grote en tweede teen. En het puntje van je oorlelletje voor je persoonlijke ontwikkeling.

Magnetiseren

Rechterhand in je nek leggen en met je linkerhand magnetiseer je en straal je energie in. Dit kun je zelf doen. Zie verder Bijholteproblemen.

Oefening

De Leeuwhouding. Voeg er aan toe dat als je bij de inademing je tong naar buiten brengt, je zachtjes de zijkanten van je strottenhoofd masseert. En bij de uitademing langzaam je tong omkrullen en die tegen je bovenverhemelte drukken. Er zit een zenuwpunt die een gaap kan veroorzaken, die ontspant de keel en de tonsillen.

Meditatie

Zowel bij keelpijn als ontstoken amandelen mediteer je op de eeee- klank bij de uitademing. Je zult merken dat de resonantie heelt, verzacht.

 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......