...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Aids
   
 
 
 

Sinds de planeet Pluto ontdekt is, is er veel in het kosmisch gebeuren uit balans. Om die balans te herstellen komen er oorlogen, epidemieën, aids. Een nieuwe generatie zal weer anders moeten omgaan met het mannelijke en het vrouwelijke, het positieve en het negatieve. Relaties, in welke vorm dan ook, zullen zich moeten gaan verdiepen in de werkelijke essentie van het bestaan. De relatie zal weer monogaam moeten zijn willen we van het aidsprobleem verlost worden. Ik wil zeker geen zedenprediker zijn. We zullen de onevenwichtigheid in ons moeten herstellen zodat de eigen levenskracht weer vrijelijk kan stromen. Alles stroomt in het leven en is steeds aan verandering onderhevig zoals een rivier. Innerlijke rust en evenwicht kunnen alleen gehandhaafd blijven als een mens zich weet aan te passen aan nieuwe omstandigheden. En die zijn in het Aquariustijdperk, waarin we nu leven, gericht op de persoonlijke verantwoordelijkheid van het individu, door zich van aids vrij te houden en de seksualiteit niet meer los te zien van een diepgaande relatie, waarvoor beiden verantwoordelijk zijn.

Harmonie, rust en evenwicht zijn alleen mogelijk als de mens volgens de weten van de natuur leeft. Dat houdt in dat er tijd is voor geven en nemen, voor actie en meditatie, harmonisch op elkaar afgestemd. Dan is er in de relatie geen strijd meer maar samenwerking, geen penisnijd meer. Kijk naar de natuur: een boom houdt evenwicht, is goed, geworteld, geaard, houdt stand in de wind, gaat soms naar links en rechts. Als je zelf goed geaard, in harmonie bent, dan heb je een flexibele levenshouding. De natuur geeft en neemt, zonder gehecht te zijn, zo zou een mens ook kunnen zijn: aan alles wat het leven je biedt niet te veel hechten. In de natuur is geen strijd, alles beweegt met de seizoenen mee, zo zou de mens zich ook moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Overal waar van leven sprake is, is ook sprake van tegengestelde krachten, die daarvoor verantwoordelijk zijn, het samentrekkende en het expansieve, het yin en het yang, het mannelijke en het vrouwelijke, die krachten kunnen niet zonder elkaar, ze vullen elkaar aan.

Van het yin-yangteken staat de linkerkant voor het mannelijk symbool, het actieve, het scheppende beginsel en de rechterkant voor het vrouwelijke, ontvangende, passieve. Door hun wisselwerking scheppen zij het leven, houden alles in evenwicht, groei, afbraak, actie en rust. In de lente en zomer komt de invloed van de yangkrachten op zijn hoogtepunt. In de herfst en winter maakt de natuur zich klaar voor de rust van de yinkrachten. Ook de mens is onderworpen aan het yin-yangprincipe, actie en rust moeten op elkaar afgestemd zijn.

In de yoga is dit principe terug te vinden, actie door oefeningen, rust door meditatie. Alles is aan verandering onderhevig. De zon en de rivier is iedere dag anders. Om in harmonie met de natuur te komen is het belangrijk dat de man zijn sluimerende yinkracht tot ontwikkeling brengt en de vrouw haar yangkracht. Dan pas kan een mens zijn persoonlijkheid tot volledige bloei brengen en is hij/zij niet meer afhankelijk voor de invulling van de eigen Yin- of yangkracht door de ander. Het vergroot de eigen harmonie met het bestaan.

In de yoga is aangetoond dat de houdingen, oefeningen en meditatie het afweersysteem versterken. Het stimuleert de hersenen om energie en hormonen vrij te geven. Als het Yin en het Yang niet in balans zijn ondermijnt dat het afweersysteem en krijgen griep en andere kwaaltjes de kans de kwaliteit van het leven te verlagen. Door yoga krijgt men heel wat meer witte bloedlichaampjes, die door het aidsvirus aangetast worden waardoor het immuniteitssysteem versterkt wordt en bewijst mijns inziens dat er een relatie bestaat tussen de psyche en het immuunsysteem.

Dit is een andere zienswijze om met aids om te gaan. Het lichaam heeft krachten genoeg zichzelf te genezen. Chemotherapie kan schadelijk zijn voor het aantal witte bloedlichaampjes, waardoor het afweersysteem ontregeld wordt. Het lichaam is heel goed in staat zichzelf te genezen mits je het toelaat. De medische wereld aanvaard stress, het uit balans zijn nauwelijks, terwijl de lichamelijke gevolgen legio kunnen zijn. Weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen gezondheid kan ieder genezingsproces bevorderen.

Astrologisch aspect

De ontdekking van de planeet Pluto in 1930 ging gepaard met de opkomst van verschillende fenomenen. De psychoanalyse (het onderbewuste), het fascisme (het collectief onderbewuste) en kanker: een stoffelijke manifestatie van het onderbewuste. Pluto werd als heerser van het teken Schorpioen benoemd, het teken dat al deze bovengenoemde fenomenen beheerst. Pluto stond bij zijn ontdekking in het teken Kreeft (in het Latijn: Cancer).

In de jaren tachtig en negentig staat Pluto in de Schorpioen, in zijn eigen teken dus met zijn sterkste invloed. Schorpioen is ook het teken van de dood en de seksualiteit. Er is dus sprake van een vorm van kanker die heviger en ingrijpender dan ooit tevoren verband houdt met dood en seksualiteit. Het besmettelijke aspect van Aids geeft ook mede een invloed van Neptunus aan.

Aangezien Schorpioen ook staat voor transformatie ligt hier ook de mogelijkheid om ons bewust te worden van oude ballast, gewoontes en conditioneringen en deze te laten verdampen (doodgaan), zodat er ruimte komt voor een nieuwe wijze van denken die meer past bij de eigen individualiteit. Schaamte en schuldgevoelens laten plaatsmaken voor creativiteit en levensblijheid.

Voeding

Orthomoleculaire supplementen.

Homeopathische geneesmiddelen

Met name bij een ziekte als Aids is het sterker maken van het immuunsysteem zeer belangrijk. Wil je een preventief middel of suggestie tegen Aids, neem dan zo min mogelijk antibiotica en probeer je ziekten op een natuurlijke manier te genezen. Antibiotica werkt zeer destructief op het immuunsysteem daar je het lichaam de mogelijkheid ontneemt om zelf de strijd aan te gaan. Het is opvallend dat in derde wereldlanden, waar Aids dan zgn. ook ontstaan is, enorm veel antibiotica wordt gegeven tegen ziekten die met natuurlijke middelen bestreden zouden kunnen worden. Ook wordt vrouwen in de derde wereld wijsgemaakt dat koemelk net zo goed zou zijn als moedermelk. Niets is echter minder waar. Moedermelk, zeker gedurende de eerste drie maanden na de geboorte is een onmisbaar weerstandsversterkend middel, waar een mens zijn hele leven van profiteert.

Massage

Zie: Metamorfosemassage.

Magnetiseren

Zie: Zonnegroet – Deze versterkt het algehele zenuwgestel en immuunsysteem. Kijk ook bij: Longenoefening. Daarin wordt beschreven hoe de werking van de thymus (borstklier) gestimuleerd kan worden. Is er bij aids ooit wel eens aan gedacht een donorthymus te implanteren?

Meditatie

Bij de behandeling van aidspatiënten zou groepsmeditatie bovenaan de lijst moeten staan. De positieve energie die daardoor ontstaat, is van onschatbare waarde om het genezingsproces te bevorderen. Ze voelen zich niet langer alleen. Door het visualiseren, de aangetaste organen met positieve energie op te laden, krijgt men het gevoel zelf aan het genezingsproces deel te nemen, te kunnen bevorderen.

De aidspatiënt krijgt een betere greep op zijn/haar gemoedstoestand, de levensomstandigheden verbeteren, veranderen. Door meditatie kan men de pijn verminderen en daardoor ook de angst voor de dood. Of je zit of ligt, adem heel langzaam in, heb het gevoel te expanderen, uit te stralen, lichter te worden. Breng je aandacht in het punt tussen je wenkbrauwen en zend de uitademing naar je gewonde plek, je aangetaste orgaan en laat jouw helende levenskracht op die plek inwerken. Doe dit minstens 20 minuten per dag. Verder ook klankmeditaties voor al je chakra's (energiecentra).

 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......