...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Aderverkalking
   
 
 
 

Psychisch: Ademhalingsproblemen ontstaan vaak door contactarmoede. Iets of iemand beneemt je de adem. Wanneer de adem niet in balans is dan is er geen spanning en ontspanning, geen geven en nemen. Met de adem zijn we steeds verbonden met het andere. We kunnen een worden met het al, met alles. De adem zorgt ervoor dat we in verbinding blijven met iedereen en onszelf.

Astrologisch aspect

Mercurius is de planeet die heerst over de luchtwegen. Mercuriuskwalen komen voort uit een grote onrust die te maken heeft met een voortdurende behoefte aan veranderingen. Een gespannen Mercurius maakt dat iemand alles te snel, te veel en te oppervlakkig wil doen wat weer een aanleiding kan zijn om ook oppervlakkig adem te halen, met de gevolgen van dien.

Voeding

Juist met ademhalingsproblemen is het belangrijk niet te vaak vlees te eten. Zuivelproducten zijn slechter dan vlees omdat ze slijmvormend zijn. Radijs en rammenas werken verlichtend voor de ademhalingsorganen. Rauwkost van witte kool en vooral niet het witte hart van de kool weggooien. Knabbel daar eens op. De pittige smaak versterkt longen en ademhaling.

Huis-, tuin en keukenmiddeltjes

Warme kompressen met geraspte verse gemberwortel. Daarna masseren met arnica of St. Jansolie. Ga zingen in een zangkoor of, als je dat niet durft, onder de douche.

Massage

Het punt van je longen in handen en voeten en midden op je neusbeen. De druk op je neus niet te sterk. Vaak is heel zacht al voldoende. Het is direct waarneembaar dat de adem beter wordt. En voel eens bij jezelf of je velletje van je borstkas los genoeg zit. Trek er dan eens aan, je huid mag niet verkleven aan je borst. Ook de huid van de rug los laten trekken.

Magnetiseren

Laat iemand zijn warme handen op je borst of rug leggen. Sta toe dat men je aanraakt en laat het ademen binnenin je. Voel je een met de adem. Dit is het hele geheim van de adem. Een voelen met de goddelijke vonk in je. Dan pas kun je jezelf genezen.

Oefening

1. Zoals beschreven bij astma.

2. Ga liggen en maak een ademtrip door je lijf. Heel langzaam door je neus inademen, ga met je aandacht naar je linkerbeen en laat die uitgaande adem door je linkerbeen wegstromen. Als je weer inademt heb dan het gevoel of je iets lekkers ruikt en adem uit naar je rechterbeen. Voel hoe zwaar het wordt. Je ademt weer subtiel in en laat de warme uitademing wegstromen vanaf je maag naar je voeten. En dan langzaam alleen je buik uitzetten en op de haaaa adem je uit als de buikwand inzakt. Dit een paar maal. Dan weer inademen en laat je uitademing vanaf je hart door de linkerhelft van je lijf naar je linkervoet stromen. Dan je linker en rechterhand en carm en sluit dan de serie af. Door in te ademen en vanaf je schedel de uitgaande adem naar je voeten laten stromen. Doe dit net zolang als je het lekker vindt. Door te ademen neem je niet alleen zuurstof op, een chemische substantie. Je neemt er iets door op wat nog belangrijker is, een onvatbare ondefinieerbare levenskracht. De adem is de drager van die levenskracht en schenkt ons een blakende gezondheid.

Meditatie

Zit in een houding die jij wenst maar wel met een rechte rug. Ik zit het liefst op het meditatiebankje. Leg je handen in je schoot als een kommetje. Laat het even stil zijn binnenin je en laat heel spontaan op een gegeven moment op de adem je handen gestrekt naar voren toe komen en beschrijf een kring met handen weer terug naar je schoot. Doe dit zo'n paar minuten en heel langzaam alsof je je handen en armen bijna niet beweegt. Je geeft energie en liefde af aan de kosmos, het universum. En daarna beweeg je enige minuten je handen vanuit je schoot met een cirkelvormige beweging naar voren toe en op het ademen haal je dan de energie weer terug uit het universum naar jezelf toe. Je kunt daarbij ook heel fijne muziek uitzoeken. Dit ritueel kun je opvoeren tot 2 maal 10 minuten. De rust en vrede die ervan uitgaat is niet te verwoorden. 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......